Αυξάνουν τις τιμές και μικραίνουν τα προϊόντα: Το «κόλπο» των εταιριών στα σούπερ μάρκετ -Φωτορεπορτάζ του Dnews

Συνεχίζεται το «κόλπο» αρκετών εταιριών στα ράφια των σούπερ μάρκετ το οποίο δεν είναι άλλο από την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών με την συρρίκνωση του όγκου της συσκευασίας.

Σε φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει το Dnews, αποτυπώνεται το πριν και το μετά.

Για παράδειγμα γνωστή ετικέτα μαλακτικών ρούχων η συσκευασία με τις 50 μεζούρες μειώθηκε πλέον στις 45, χωρίς φυσικά να έχει μειωθεί παράλληλα και η τιμή.

Το ίδιο συμβαίνει και ακόμα μία εταιρία μαλακτικών ρούχων όπου σε ελάχιστα σούπερ μάρκετ

βρίσκεις τις παλιές συσκευασίες με τις 56 μεζούρες ενώ στα περισσότερα είναι νέες με 52 μεζούρες. Μάλιστα στην προκειμένη περίπτωση η τιμή με προσφορά 50% για τις 56 μεζούρες είναι στα 2,36 ευρώ, ενώ για τις 52 με προσφορά 50% στα 3.25 ευρώ.

«Όσο περνάει ο καιρός τόσο συρρικνώνονται και μειώνονται οι ποσότητες των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ», δηλώνει στο Dnews καταναλωτής και συνεχίζει: «στα απορρυπαντικά και μαλακτικά το φαινόμενα είναι μεγάλο, έπειτα βλέπει κανείς διαφορά και σε άλλα προϊόντα, όπως μπισκότα, γιαούρτια σε συσκευασίες κρεατικών και ψαρικών αλλά και στα ψωμιά του τοστ».

Μπορεί στη συσκευασία να αναγράφονται τα ίδια γραμμάρια όμως οι καταναλωτές επιμένουν πως τα ψωμάκια του τοστ έχουν συρρικνωθεί και αυτά.

Η φωτογραφία που παρουσιάζει το Dnews αφορά μαντηλάκια για καθαρισμό προσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις πίσω μέρος της συσκευασίες αναφέρεται ότι τα πακέτα περιέχουν από 20 μαντηλάκια.

Ωστόσο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία το πακέτο της πιο πρόσφατης παραγωγής είναι ελαφρώς μικρότερο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η ποσότητα έχει μειωθεί σε 238 ετικέτες, με τους ίδιους να εκτιμούν πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 500.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενο ρεπορτάζ για τις ανατιμήσεις και την μείωση των προϊόντων στο Dnews, σημειώθηκε ότι μέσα σε ένα χρόνο οι 90 μεζούρες απορρυπαντικού στοίχιζαν 11,93 ευρώ.

Σήμερα με τα ίδια χρήματα αγοράζεις τις 50 μεζούρες. Η φέτα από 8-8,50 ευρώ πήγε στα 12,50 με 13,60 ευρώ το κιλό.

Τα 500γρ βούτυρο για τα άτομα με χοληστερίνη κόστιζαν 5,45 ευρώ, τώρα τα 450γρ 5,97 ευρώ. Το μπαστούνι βιτάμ τα 250γρ έκαναν 1,14 ευρώ, με τα 200γρ πλέον να στοιχίζουν 1,47 ευρώ.

Το γάλα (ανώνυμο) από 0,84 λεπτά σκαρφάλωσε στα 1,12 ευρώ.

Οι φωτογραφίες

{https://www.instagram.com/p/Cn1jT-5sLU-/?utm_source=ig_web_copy_link}

#ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ #ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ #ΤΙΜΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυξάνουν, -Φωτορεπορτάζ, Dnews,afxanoun, -fotoreportaz, Dnews