Αυξάνονται τα εγκαταλλελειμένα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία» - Συμμορίες παιδιών προκαλούν φασαρίες στο νοσοκομείο

Αυξάνονται μέρα με την μέρα τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, παρά τις δεσμεύσεις των αρμοδίων για επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 40 παιδιά φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα με εισαγγελική παραγγελία και οι ηλικίες τους είναι μέχρι 16 ετών.

Η μόνη λύση κατά τους εργαζόμενους είναι, τα παιδιά αυτά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές

Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Οι αιτίες που δεν επιλύεται το μείζων αυτό ζήτημα είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, η φτώχεια, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης και η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα συγκέντρωση για το «πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών».

Οπως αναφέρουν είναι «τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισαγγελικές εντολές», τονίζοντας ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο «να έχει καταντήσει κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών».

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το γεγονός ότι 40 από τα παιδιά εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες και είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό.

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει «τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι αιτίες που δεν επιλύεται το ζήτημα είναι «η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης, η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα