Αυξάνονται οι μισθοί σε 50.000 εργαζόμενους - Επεκτάθηκε και η συλλογική σύμβαση εργασίας στα ξενοδοχεία

Άλλη μία συλλογική σύμβαση, η έβδομη κατά σειρά, αυτή που αναφέρεται στον κλάδο των ξενοδοχείων, επεκτάθηκε στο σύνολο των επιχειρήσεων, ανά την επικράτεια.

Η απόφαση ελήφθη από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) και εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς 50.000 και πλέον εργαζομένων του συγκεκριμένου κλάδου.

Αιτία το γεγονός ότι από τους 113.000 εργαζόμενους που φαίνεται ότι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα, μόνο οι 60.000 καλύπτονταν έως τώρα από τη συγκεκριμένη σύμβαση. Οι υπόλοιποι πρόκειται να καλυφθούν από τους όρους της κλαδικής σύμβασης,

μόλις η αρμόδια υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπογράψει την απαραίτητη απόφαση. Έτσι, η σύμβαση θα καθίσταται εφεξής, γενικώς υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, είτε ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), είτε όχι.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Αυγούστου όταν δηλαδή έληξε το τελευταίο μνημόνιο και ξεκίνησε το δικαίωμα στην επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χουν επεκταθεί άλλες έξι συμβάσεις. Πρόκειται για τις συμβάσεις στα γραφεία ταξιδίων και τουρισμού, των ναυτιλιακών πρακτόρων, των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, των τραπεζών, καθώς και για τις τοπικές ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία των νομών Χανίων και Λασιθίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα