Αυτός είναι ο 27χρονος που σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο - Σοκάρουν οι συνθήκες της δολοφονίας

Ήταν δεδομένο από την πρώτη στιγμή ότι ο δολοφόνος της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον γνώριζε καλά το δαιδαλώδες λαγούμι κοντά στο Μάλεμε, το οποίο έφτιαξαν οι κάτοικοι της περιοχής στην Κατοχή με καταναγκαστική εργασία, για να το χρησιμοποιούν οι Γερμανοί κατακτητές ως πολυβολείο και αποθήκη πυρομαχικών.

Σίγουρος πως το πτώμα της δεν θα βρεθεί ποτέ και το έγκλημά του θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι, το πέταξε από ένα άνοιγμα, που ήταν καλυμμένο με μια παλέτα και καλά «κρυμμένο» ανάμεσα στα πυκνά ελαιόδεντρα.

Όταν οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων έψαξαν στο

Ίντερνετ, αξιοποιώντας καταθέσεις και πληροφορίες, βρέθηκαν μπροστά σε δεκάδες βίντεο από εξερευνήσεις σπηλαίων, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο, όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη επιστήμονας, στο κανάλι ενός 27χρονου αγρότη από το Μάλεμε στο You Tube. Από εκείνη τη στιγμή τον έβαλαν στο «κάδρο» των ερευνών και μάλιστα ως υπ’ αριθμόν 1 ύποπτο. Οι κάμερες τον «έπιασαν» να κινείται το επίμαχο διάστημα στην περιοχή, ενώ ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε να πάει περισσότερο από ένα μήνα. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Ο κλοιός έσφιξε γύρω του, καθώς όλα τα στοιχεία ήταν σε βάρος του και τελικώς αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Ο 27χρονος αγρότης, γιος ιερέα και πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού 2 ετών και ενός κοριτσιού ενός έτους, ανακρινόταν όλη τη νύχτα στην Ασφάλεια Χανίων. Πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ομολόγησε πως είναι ηδονοβλεψίας και ερεθίστηκε βλέποντας την άτυχη γυναίκα να κάνει τζόκινγκ, περίπου ένα χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι. Την χτύπησε με το αυτοκίνητο για την ακινητοποιήσει και την έβαλε μέσα στο πορτ μπαγκάζ. Όταν την άκουσε να φωνάζει απελπισμένα, τη μαχαίρωσε για να κάμψει την αντίστασή της και την έπνιξε με τα χέρια του. Για να εξαφανίσει τα ίχνη της, πήγε στο παλιό πολυβολείο, εννιά χιλιόμετρα μακριά και έριξε το πτώμα της άτυχης επιστήμονα από το άνοιγμα.

Πέρα από την ομολογία του 27χρονου, οι αστυνομικοί αξιοποίησαν κάποια στοιχεία, τα οποία θα «δέσουν» την υπόθεση όταν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και τα αναλυτικά στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι δικοί του άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι και δηλώνουν ότι δεν είχαν αντιληφθεί ότι αντιμετώπιζε τέτοιου είδους προβλήματα.

Η 60χρονη αμερικανίδα βιολόγος και ερευνήτρια του Ινστιτούτου Max Planck της Γερμανίας, η οποία βρέθηκε στην Κρήτη για τις εργασίες συνεδρίου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, εντοπίστηκε νεκρή, σε κατάσταση αποσύνθεσης στη δαιδαλώδη στοά κοντά στο Μάλεμε, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της, στις 2 Ιουλίου.

Φεύγοντας από το ξενοδοχείο όπου έμενε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, πήγε για τρέξιμο στη φύση, μέχρι να αρχίσουν οι απογευματινές εργασίες του συνεδρίου, στις 6 το απόγευμα. Όμως δεν επέστρεψε ποτέ. Οι δικοί της άνθρωποι δημιούργησαν στο Facebook τη σελίδα “Searching for Suzanne” (“Αναζητώντας τη Σούζαν”), ελπίζοντας να εντοπιστεί σώα.

Η Σου, όπως την έλεγαν, μητέρα δύο παιδιών, του Λιουκ και της Έμμα, ήταν αθλητικός τύπος και μάλιστα κατείχε μαύρη ζώνη στο Taekwondo. Ωστόσο δεν κατάφερε να αντισταθεί στη μανία του δολοφόνου. Βρέθηκε στο δρόμο του 27χρονου, ενός φαινομενικά κανονικού νέου της εποχής με «σκοτεινά» ένστικτα. Δεν υπήρχε κάποιο άλλο στοιχείο που να συνδέει θύμα και δράστη. Στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.

Το πτώμα της δεν έφερε κακώσεις ή εμφανή σημάδια κακοποίησης, ούτε τραύματα από μαχαίρι ή άλλο φονικό όργανο. Οι ιατροδικαστές Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης χρειάστηκαν περισσότερες από επτά ώρες για να καταλήξουν στο πόρισμα τους, αφού διαπίστωσαν ότι ο θάνατος της 60χρονης γυναίκας ήταν ασφυκτικός. Ο δράστης, δηλαδή, έφραξε τις αεροφόρους οδούς της. Πριν από τη νεκροτομή οι ιατροδικαστές προχώρησαν σε αξονική τομογραφία, ακτινογραφία και οδοντόγραμμα. Επικοινώνησαν, μάλιστα με την οδοντίατρό της στην Δρέσδη, όπου έμενε μόνιμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η 60χρονη Αμερικανίδα αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα, ενώ πιθανότατα το μεσημέρι θα δοθεί επίσημη συνέντευξη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Πηγή: astinomiko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτός, 27χρονος, Αμερικανίδα, - Σοκάρουν,aftos, 27chronos, amerikanida, - sokaroun