Αυτό είναι το βίντεο με τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ (βίντεο - εικόνα)

Bίντεο ντοκουμέντο που δείχνουν καρέ - καρέ τους δύο εκτελεστές του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ..

Το βίντεο, που μετέδωσε πριν λίγο το Open, βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Η κάμερα έχει καταγράψει τους δράστες και αναμένεται να βοηθήσει τις Αρχές στον εντοπισμό τους

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Open

Από τη φωτογραφία φαίνεται οτι  ο οδηγός του μαύρου Beverly έχει

τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι μικρόσωμος, φοράει λευκό κράνος με φιμέ τζάμι, μαύρο μπουφάν, τζίν παντελόνι και σκούρα παπούτσια.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, πιο ψηλός με μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ΕΛ.ΑΣ. αναλύει το υλικό από τα βίντεο που έχει συλλέξει προσπαθώντας να φτάσει στα ίχνη των δραστών.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν μία κίνηση που έκανε ο εκτελεστής ενώ περίμενε με τον συνεργό του το θύμα που θύμιζε σαν να κοιτάει κάποιο μηχάνημα, πιθανώς κινητό.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλη ομάδα η οποία παρακολούθησε τον δημοσιογράφο από το κανάλι μέχρι το σπίτι του και ειδοποίησε τους δολοφόνους για την άφιξή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν οτι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου

Δείτε τα δυο βίντεο ντοκουμέντα Που εξασάλισε το Dnews

{https://youtu.be/cz5t7v24d_Y}

{https://youtu.be/tURlt8sfTvg}

Βαλλιστικός αναλυτής: «Ήταν επαγγελματίες δολοφόνοι»

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου αλλά και στην δημοσιογραφική οικογένεια. Τον γνώριζα δημοσιογραφικά. Έδινε την προσέγγιση ενός ανθρώπου ήρεμου, χαμηλών τόνων και δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα είχε αυτή την κατάληξη», ανέφερε ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης και συνέχισε λεγοντας πως «όταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος με αυτή την άνανδρη και άγρια επίθεση, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πληρωμένο συμβόλαιο, είναι προφανές ότι κάποιος έχει ενοχληθεί. Είτε με κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει είτε από κάτι που ερευνούσε και θα δημοσιοποιούσε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ήταν ακριβώς αλλά σίγουρα ενόχλησε κάποιους».

Όσον αφορά για την επιλογή της ώρας που έγινε η υπόθεση ο ίδιος τόνισε ότι «το μεσημέρι ενδεχομένως παρέχει και μια καλύτερη κάλυψη σε έναν επαγγελματία δολοφόνο. Όταν έχει κάποιος προετοιμαστεί με μεθοδολογία το μεσημέρι του παρέχει καλύτερη κάλυψη και πετυχαίνει αιφνιδιασμό γιατί το μεσημέρι με την κίνηση δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τέτοια εξέλιξη. Αυτό αν το αντιστρέψουμε είναι και η κάλυψη των δραστών. Το βράδυ μπορεί και το θύμα να ήταν πιο προσεκτικό και να μην μπορούσαν να προσεγγίζουν πολύ εύκολα».

Σχετικά με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε ότι «έχουν αλλάξει τα στοιχεία με αυτά που υπήρχαν τις πρώτες ώρες. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται η εγκληματική ενέργεια από μια οργανωμένη ομάδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου. Τον προσέγγισαν από πολύ κοντά, χρησιμοποίησαν ένα 9αρι πιστόλι με σιγαστήρα τον σκότωσαν. Ο υπόκωφος θόρυβος που ακούστηκε ήταν από τους κάλυκες, ήταν σαν να κλείσιμο μιας πόρτας ή μιας εξάτμισης που κάνει μεγάλο θόρυβο».

«Το ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή μέχρι τώρα μας δημιουργεί ερωτηματικά. Συνήθως οι δράστες σε τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλείπουν το όχημα πλησίον του χώρου και από εκεί έχουν ένα δεύτερο όχημα διαφυγής. Κάτι τέοιο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί. Είναι νωρίς όμως να μπούμε σε αυτή την ανάλυση. Κανείς που προβαίνει σε τέτοια ενέργεια δεν ρισκάρει να μετακινηθεί με το ίδιο όχημα για μεγάλη απόσταση. Άρα είναι κάτι που είναι εξεταστέο από τις αρχές», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα