Αυτό είναι το στρατόπεδο που θα γίνει κλειστό κέντρο κράτησης και επιστροφής για μετανάστες

Στο στρατόπεδο Βασιλειάδη στις Σέρρες θα γίνει το κλειστό κέντρο κράτησης και άμεσης επιστροφής για τους μετανάστες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Dikaiologitika News. Θα είναι κλειστό κέντρο, κανείς δεν θα βγαίνει εκτός και θα πρόκειται ουσιαστικά για κέντρο κράτησης ώστε όσοι συλλαμβάνονται να γίνεται σε αυτό όλη η προετοιμασία για να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους.

Ήδη το Dikaiologitika News

έχει μεταδώσει ότι στη Βόρεια Ελλάδα επρόκειτο να δημιουργηθεί το πρώτο Κλειστό Κέντρο Κράτησης και Άμεσης Επιστροφής όπου θα συγκεντρώσει όσους πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην χώρα μας παράνομα, μετά και τις αποφάσεις που έλαβε το ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν εργασίες ώστε σύντομα να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στη συγκεκριμένη δομή.

Όπως, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και αυτό είναι απόφαση του ΚΥΣΕΑ, οι μετανάστες που θα συλλαμβάνονται θα μεταφέρονται στο Κέντρο Κράτησης, δεν θα καταγράφονται, θα παραμένουν εσώκλειστοι για ένα μήνα και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης.

Τι σημαίνει άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος (από της ισχύος της απόφασης);*

Όσοι εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος θα συλλαμβάνονται και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης και επιστροφής.Σημειώνεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου 2020 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με ομόφωνη απόφαση, αποδέχτηκε τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, καθώς εισήλθαν παράνομα στην επικράτεια της χώρας (Ισπανία) που είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους.

Πέτσας: Κλειστό κέντρο το στρατόπεδο Βασιλειάδη

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό τόσο στα σύνορα στον Έβρο, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και για τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Κάνουμε δύο κινήσεις, η μία είναι να ενισχύουμε τις δυνάμεις μας και στην ξηρά και στην θάλασσα ώστε το μήνυμα αποτροπής που στέλνουμε να είναι πάντα ισχυρό όσο και αν προσπαθεί η Τουρκία να γίνει διακινητής», είπε ο κ. Πέτσας. «Το άλλο είναι ότι προσπαθούμε να αποτρέψουμε τη χιονοστιβάδα των fake news ώστε να μην έχουν κάποιο αποτέλεσμα στην κοινή γνώμη».

«Ήδη έχουμε κινηθεί για να μεταφέρουμε ανθρώπους από τα νησιά μας γιατί δεν θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους ανθρώπους που είχαν έρθει πριν την Κυριακή στην Ελλάδα, δεν θα καταγράφονται, δεν μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Για τους μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου εξήγησε ότι «θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα εξετάζουμε δύο περιοχές μία στη βόρεια Ελλάδα και μία στην Αττική. Στη βόρεια Ελλάδα θα γίνει στο νομό Σερρών στο ανενεργό στρατόπεδο Βασιλειάδη που ανήκει στο υπουργείο Μετανάστευση και ασύλου. Εκεί θα μεταφερθούν σε μία προσωρινή κλειστή δομή με σκοπό μείνουν εκεί μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους». «Κοντά στην Αθήνα εξετάζουμε δύο περιοχές, που να είναι κοντά σε αεροδρόμια», επεσήμανε ο κ. Πέτσας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Συλλήψεις στα σύνορα

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

Συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το ΑφγανιστάνΕμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης τα σωρευτικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσειςΈχουν συλληφθεί 231 άτομαΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα