Αυτό είναι το σημείο όπου έσκασε η χειροβομβίδα στην Καισαριανή (εικόνες)

Είκοσι μέτρα σχεδόν από το Α.Τ Καισαριανής βρίσκεται το σημείο όπου έσκασε σήμερα τα ξημερώματα χειροβομβίδα - Σε αναμονή προκήρυξης ανάληψης ευθύνης.

Από σελίδα που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πληροφορήθηκε η Αστυνομία την έκρηξη χειροβομβίδας 20 μέτρα από το Α.Τ. Καισαριανής, σήμερα τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου.

Από την επίθεση υπήρξε ένας ελαφρά τραυματίας οδηγός ταξί. Ο εν λόγω

οδηγός βρισκόταν περίπου στις 5 τα ξημερώματα στην οδό Φιλολάου καθώς είχε σταματήσει το ταξί του προκειμένου να δει κάτι στον κινητήρα του οχήματος. Ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο στα πόδια από θραύσματα και αρχικά πίστεψε ότι ήταν από κάποια λάμπα που έσπασε. Όταν πήγε στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν το τραύμα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα είχαν προέλθει από θραύσμα χειροβομβίδας.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στη τζαμαρία ενός καταστήματος και σε σταθμευμένα Ι.Χ

*Στη φωτογραφία, διακρίνονται θραύσματα από την έκρηξη της χειροβομβίδας.

Η επίθεση, σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, που έχει συλληφθεί για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο. Ο Γιαγτζόγλου πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας επειδή τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενέργεια που προκάλεσε και εξέγερση στις κεντρικές φυλακές της χώρας.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα, προαναγγέλλεται προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, και υπογραμμίζεται:

«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. "Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω" είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα