Αυτές είναι οι τρεις συμβουλές για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

Στις διακοπές «οφείλουμε» να χαλαρώσουμε, να ξεφύγουμε από το καθημερινό πρόγραμμα και να το ρίξουμε λίγο έξω. Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, για να μην το μετανιώσουμε μετά;

Σίγουρα στο «πρόγραμμα» των διακοπών είναι δύο ποτά παραπάνω... ένα παγωτό ή τηγανητά σε κάποιο ταβερνάκι.

Και επειδή εννοείται πως όλα επιτρέπονται, αν και με μέτρο, παρακάτω θα δεις τρεις συμβουλές που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις την κραιπάλη των διακοπών, χωρίς όμως να ξεφύγεις στο θέμα των κιλών.

Πιες πολύ νερό

Καλοκαίρι είναι,

θα πιεις νερό, αλλά πόσο; Το νερό είναι επιβεβλημένο για την ορθή λειτουργία του οργανισμού, ενώ βοηθάει και στο αίσθημα του κορεσμού (το αίσθημα πως έχουμε φουσκώσει από το φαγητό, ακόμη και χωρίς να έχουμε φάει).

Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αντικαταστήσεις το φαγητό με το νερό. Ωστόσο είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγεις ανούσια τσιμπολογήματα.

Δώσε βάση σε ένα πλούσιο πρωινό

Το πλούσιο πρωινό βοηθάει στον μεταβολισμό και μπορεί να μας κρατήσει για πολλές ώρες.

Δεν χρειάζονται υπερβολές, ενώ είναι καλό να αποφεύγεις τα γλυκά. Ένα σωστό και πλούσιο πρωινό από δημητριακά (χωρίς ζάχαρη), αυγά, αλλά και ένα τοστ είναι η καλύτερη επιλογή για το καλοκαιρινό σου πρώτο γεύμα της ημέρας.

«Επένδυσε» στα υγιεινά σνακ

Φρούτα, ξηροί καρποί και μπάρα δημητριακών είναι «τίμιες» επιλογές, που θα σε «σώσουν» όταν πεινάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προσπάθησε να αποφεύγεις γλυκά, σάντουιτς και πατατάκια, γιατί είναι θερμιδικές «βόμβες».

#ΚΙΛΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα