Αυτά είναι τα μέτρα διευκόλυνσης των πληγέντων από πυρκαγιές την περίοδο 2012 - 2015

Οι πιστωτικές διευκολύνσεις σε όσους επλήγησαν από πυρκαγιές από το 2012 έως το 2015 σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, εμπεριέχονται σε δύο υπουργικές αποφάσεις που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Οι διευκολύνσεις αυτές επικεντρώνονται σε κεφαλαιοποίηση των οφειλών, σε αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για ένα εξάμηνο και σε τελική εξόφληση της οφειλής που δημιουργείται σε 12 – 24 μηνιαίες δόσεις. Οι περιοχές που εντάσσονται στις ανωτέρω διευκολύνσεις είναι οι εξής:

*Περιφερειακή ενότητα Χανίων για

την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 29ης Μαϊου 2013.

* Περιφερειακή ενότητας της Ανατολικής Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 25ης Αυγούστου 2012.

*Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 2 Αυγούστου 2013.

*Δήμος Μαραθώνα της περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής της περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2013.

*Δήμος Σαλαμίνας (Αιάντειο) της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 21ης Ιουλίου 2012.

*Περιφερειακή ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής και αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου 2015.

*Περιφερειακή ενότητα Λακωνίας της περιφέρειας Πελοποννήσου από την πυρκαγιά της 17ης με 20ης Ιουλίου 2015.

Οι διευκολύνσεις, πιο αναλυτικά, είναι οι εξής:

Α) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων οφειλών, μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα από αυτόν που συντελέστηκε η φυσική καταστροφή. Στην κεφαλαιοποίηση συμπεριλαμβάνονται τα πρόσθετα τέλη, οι τόκοι, οι προσαυξήσεις και οι λοιπές επιβαρύνσεις).

Β) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

Γ) Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12 – 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις στους πληγέντες συγκαταλέγονται οι αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένοι, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές πλήττονται από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα