Αυστρία και Δανία δεν περιμένουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεργασία με το Ισραήλ για τα εμβόλια

Η Αυστρία και η Δανία διαχώρισαν τη θέση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεργάστηκαν με το Ισραήλ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Η κίνηση των δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται εν μέσω του αυξανόμενου εκνευρισμού για καθυστερήσεις στην παραδόσεις, την έγκριση και τη διανομή εμβολίων που έχουν αφήσει το μπλοκ των 27 μελών πίσω στην παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού σε σύγκριση με το πρωτοπόρο

Ισραήλ.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz δήλωσε ότι ενώ η αρχή σύμφωνα με την οποία η ΕΕ προμηθεύει εμβόλια για τα κράτη μέλη ήταν σωστή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ήταν πολύ αργός για να τα εγκρίνει και να υπονομεύσει τα εμπόδια προμήθειας φαρμακευτικών εταιριών.

«Πρέπει λοιπόν να προετοιμαστούμε για περαιτέρω μεταλλάξεις και δεν πρέπει πλέον να εξαρτιόμαστε μόνο από την ΕΕ για την παραγωγή εμβολίων δεύτερης γενιάς», δήλωσε ο συντηρητικός καγκελάριος σε δήλωση την Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen επικρίνει επίσης το πρόγραμμα εμβολίων της ΕΕ. «Δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει μόνο του, γιατί πρέπει να αυξήσουμε την ικανότητα. Γι 'αυτό είμαστε τώρα τυχεροί που ξεκινήσαμε μια συνεργασία με το Ισραήλ», είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Δανία και η Αυστρία ήθελαν να λάβουν μονομερή δράση για τη λήψη εμβολίων, ο Frederiksen είπε: «Μπορείτε να το πείτε αυτό».

Όλο και περισσότερες χώρες της Ε.Ε προχωρούν σε μονομερείς παραγγελίες

Keywords
Τυχαία Θέματα