Αυστραλία: Τι ήταν το μυστηριώδες φως στο νυχτερινό ουρανό που αναστάτωσε τους κατοίκους

Τα ρωσικά εξαρτήματα πυραύλων πιθανότατα προκάλεσαν το μυστηριώδες φως πάνω από τον νυχτερινό ουρανό της Αυστραλίας, λένε οι αρχές

Οι λάμψεις φωτός που παρατηρήθηκαν στον ουρανό πάνω από τη νοτιοανατολική Αυστραλία το βράδυ της Δευτέρας είναι πιθανό να ήταν υπολείμματα ρωσικού πυραύλου, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της χώρας.

Το εκθαμβωτικό φως εντοπίστηκε πάνω από τις νότιες πολιτείες της Βικτώριας και της Τασμανίας, μαγνητίζοντας τους αστρολόγους που νόμιζαν ότι μπορεί να ήταν μετεωρίτης.

Αλλά η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία είπε ότι ήταν πιο πιθανό να ήταν ένας ρωσικός πύραυλος Soyuz-2 που εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης.

Ο πύραυλος είχε εκτοξευθεί νωρίτερα το ίδιο βράδυ από το Plesetsk στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, ανέφερε το πρακτορείο.

«Αυτή η εκτόξευση είχε γνωστοποιηθεί και τα υπολείμματα του πυραύλου σχεδιάστηκαν να εισέλθουν ξανά με ασφάλεια στην ατμόσφαιρα στον ωκεανό στα ανοιχτά της νοτιοανατολικής ακτής της Τασμανίας.

«Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα αποτελέσματα αυτής της επανεισόδου με τους κυβερνητικούς μας εταίρους».

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα παράξενα διαστημικά σκουπίδια για τους δορυφόρους, τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

@fhd_vn #meteorshower in #melbourne #fyp ♬ Cornfield Chase - Hans Zimmer

#ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ #ΦΩΣ #ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ #ΠΥΡΑΥΛΟΣ #ΡΩΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία,afstralia