Αφέθηκε ελεύθερη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας αλλά η έρευνα συνεχίζεται

Η έρευνα πραγματοποιείται μετά από ισχυρισμούς ότι πάνω από 600.000 λίρες σε δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας της χώρας ξοδεύτηκαν καταχρηστικά από το κόμμα.

Ελεύθερη αφέθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην Νίκολα Στάρτζεον, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται για τα οικονομικά του SNP (Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα). Την είδηση πως συνελήφθη η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, μετέδωσαν

το απόγευμα της Κυριακής (11/6) τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Στάρτζεον, που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και ηγέτιδα του SNP τον περασμένο Απρίλιο, είναι το τρίτο άτομο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης με την ονομασία Branchform.

Η έρευνα διεξάγεται μετά από ισχυρισμούς ότι πάνω από 600.000 λίρες σε δωρεές για την εκστρατεία ανεξαρτησίας της χώρας ξοδεύτηκαν καταχρηστικά από το κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Στάρτζεον, Πίτερ Μιούρελ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής του SNP, συνελήφθη στο σπίτι τους στο Άντινγκτον στις 5 Απριλίου. Και εκείνος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας συνελήφθη και ανακρίθηκε στις 18 Απριλίου και ο Κόλιν Μπίτι, τότε ταμίας του κόμματος. Επίσης αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

#ΣΚΩΤΙΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφέθηκε, Σκωτίας,afethike, skotias