ΑΕΚ - Αντβέρπ 1-2: Σε ματς «θρίλερ» η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League

Σε ένα ματς, που σίγουρα δεν ήταν για... καρδιακούς, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από την Αντβέρπ εντός έδρας και έχασε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Αντβέρπ στην OPAP Arena αλλά δεν κατάφερε να... πετάξει για τα αστέρια!

Με το άγχος της ανατροπής του εις βάρος της 1-0 από τον πρώτο αγώνα να βαραίνει τα πόδια των παικτών της, δεν έκανε καλή εμφάνιση και παρά τις πολλές τελικές προσπάθειες που έκανε, δεν βρήκε τρόπο να σπάσει την άμυνα των Βέλγων και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Στο 61′η Αντβέρπ έχασε απίστευτη ευκαιρία. Σε αντεπίθεση των Βέλγων, ο Μπαλικιβισά έκανε επικίνδυνο γύρισμα και ο Μούγια, σχεδόν πάνω στη γραμμή, βρήκε «αέρα» μη μπορώντας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Ότι δεν κατάφερε ο Μούγια το πέτυχε 12 λεπτά αργότερα ο Κερκ. Η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο, σε πλάγιο του Βάινς. Ο Ρότα «έχασε» τον Μπαλικβισά που μπήκε στην περιοχή και «έσπασε» την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, όπου ο Κερκ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Στάνκοβιτς και να κάνει το 0-1.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει αλλά η αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε αποτελεσματική. Εξάλλου, στο 20λεπτο που απέμενε μέχρι τη λήξη η ΑΕΚ ήθελε τουλάχιστον δύο γκολ για να πάει το ματς στην παράταση.

Στο 90' η OPAP Arena πήρε «φωτιά». Ο Αραούχο έκανε το συρτό σουτ και έγραψε το 1-1 δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι για τα λεπτά που απέμεναν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ωστόσο, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Αντβέρπ έσβησε τις ελπίδες της ομάδας του Αλμέιδα. O Μπαλικουισά έφυγε μόνος από το κέντρο του γηπέδου και έφτασε απέναντι στον Στάνκοβιτς για να πλασάρει εύστοχα και να διαμορφώσει το 1-2.

Η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει πλέον το ευρωπαϊκό της ταξίδι μέσα από τους ομίλους του Europa League.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Πόνσε.
Αντβέρπ (Μαρκ φαν Μπόμελ): Μπουτέ, Ντε Λαέτ, Αλντερβάιρελντ, Εκέλενκάμπ, Μούγια, Βάινς, Κουλιμπαλί, Φερμίρεν, Κεϊτά, Μπαλίκουισα, Γιάνσεν.

#ΑΕΚ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΠΛΕΙ_ΟΦ #CHAMPIONS_LEAGUE
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ - Αντβέρπ 1-2, Ένωση, Champions League,aek - antverp 1-2, enosi, Champions League