Αδιαφορία Ερντογάν για τις κυρώσεις της ΕΕ: «Δεν μας φέρθηκαν ποτέ τίμια»

Ερντογάν: «Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963 και δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια»

Δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη χώρα οι όποιες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως μεταδίδεται από το Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο λίγα λεπτα πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: «Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα

ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία».

Έδωσε έμφαση πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και πως για να είναι ανοικτή η Τουρκία σε διάλογο η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις με ειλικρίνια.

«Η ΕΕ ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», ήταν μερικές ακόμη από τις δηλώσεις του.

Σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κυρώσεις των S-400 από τις ΗΠΑ είπε πως «δεν είναι ωραίες» οι ενέργειες των ΗΠΑ ως προς τις προμήθειες όπλων της Τουρκίας. Δήλωσε ακόμη πως θα μιλήσει με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αφού αναλάβει και επίσημα τα προεδρικά καθήκοντα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα