ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήριο για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας δυναμικά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή του Σωματείου, ενόψει της προώθησης στη Βουλή από την Κυβέρνηση, νέου πολυνομοσχεδίου που συμφωνήθηκε με τους

Θεσμούς. Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ τα νέα «δυσβάσταχτα μέτρα» επηρεάζουν τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες «και τελικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα, εκτιμάται ότι θα υπάρχει η επαναβεβαίωση «του τσεκουρώματος των συντάξεων από 1.1.19 και της μείωσης του αφορολογήτου από 1.1.20».

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «ταυτόχρονα υπάρχουν δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκινούν από 3,56% του ΑΕΠ το 2018 και φτάνουν στο 5,19% το 2022, δηλαδή τα 10,8 δισ. ευρώ».

Χαρακτηρίζονται ως «ματωμένα πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση αυτών των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όπως αναφέρεται ρητά σε σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα