Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με έμφαση σε νέους και σε κατάρτιση

Σε νέους και σε περισσότερο καταρτισμένο δυναμικό θα εστιαστούν στο εξής τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη. Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ««αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τεχνικές διαδικασίες για 30.000

ανθρώπους σε δήμους και περιφέρειες. Πιστεύω μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αξιοποιήσουμε καλά παραδείγματα, όπως είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης για το πως αξιοποιήθηκαν αυτά τα προγράμματα με στοχευμένο τρόπο και για τους ανέργους και το κοινωνικό αποτύπωμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στο δήμο Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, εργάστηκαν με οκτάμηνες συμβάσεις 560 μακροχρόνια άνεργοι, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν άλλοι 1.090.

Η υπουργός κ.Αχτσιόγλου στάθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε απο τα στελέχη του δήμου και αφορούσε την πρώτη φάση των μακροχρόνια ανέργων. «Έχουν κάνει κάποια πρωτοποριακά βήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν χρησιμοποιήσει τα προγράμματα με έναν τρόπο που ακουμπάει πιο πολύ στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες του κάθε ανέργου και σε αυτό θέλουμε και εμείς να επικεντρωθούμε το επόμενο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η υπουργός πρόσθεσε η υπουργός πως «το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν προγράμματα τα οποία θα είναι πιο επικεντρωμένα στους νέους ανθρώπους. Τα προγράμματα της Κοινωφελους βοηθούν κυρίως τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους άνω των 55 ετών. Με το νέο υφυπουργό, θέλουμε να στοχεύσουμε στους νέους και το περισσότερα καταρτισμένο δυναμικό».

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας « αποδείχθηκε ότι ήταν χρήσιμο για το δήμο αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους και πρέπει να αποτελέσει μια πόρτα για μια καλύτερη κατάσταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς οι εργαζόμενοι χρησιμοποιήθηκαν -μεταξύ άλλων- σε αποκαταστάσεις κτιρίων, συντηρήσεις υπαίθριων χώρων και έργα κοινής ωφέλειας».

Τα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας απευθύνονται στους μακροχρόνια άνεργους, σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, στους ανέργους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος και με χαμηλά προσόντα.

Το παρών στη συνάντηση, από πλευράς δήμου, έδωσαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, οι αντιδήμαρχοι Έλλη Χρυσίδου και Νίκος Φωτιου, καθώς και ο γενικός γραμματέας, Θωμάς Ψαρράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα