Αχ αυτή η άνοιξη!

Ένα μεγάλο love story ζει το ζεύγος Τσίπρας – Ζάεφ εντός των συνόρων του γειτονικού κράτους και το Πανελλήνιο παρακολουθεί σαστισμένο το «μήνα του μέλιτος». Με κοινό βλέμμα στο πολιτικό τους ακροατήριο ενόψει εκλογών, το ζευγάρι πέρασε ώρες χαλάρωσης τραβώντας σέλφι σε τρυφερές στιγμές.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη υπήρχε ένταση λόγω της παρουσίας του προέδρου της Βουλής

κ. Βούτση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με θέμα «η ενίσχυση της δημοκρατίας από την Αναθεώρηση του Συντάγματος». Καταραμένο πράγμα το timing πολλές φορές κ. Πρωθυπουργέ. Κάτι ήξερε ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας κ. Κοτζιάς και κρύφτηκε για να γλυτώσει το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε.

Βέβαια ανησυχήσαμε όλοι γιατί δεν είχαμε ακούσει ακόμα την μαγική και νέα αγαπημένη λέξη που έμαθε να λέει στα αγγλικά ο Πρωθυπουργός. Ησυχάστε την είπε! «Fake news!!!» χαρακτήρισε λοιπόν το πρόβλημα που ανέκυψε με τις ετικέτες προϊόντων τα οποία φέρουν το όνομα «Μακεδονία». Προς το παρόν, υπάρχουν βέβαια περίπου 7.500 προϊόντα και στις δύο πλευρές των συνόρων που περιέχουν στα ονόματά τους, είτε το ουσιαστικό της Μακεδονίας, είτε το επίθετο της Μακεδονίας (Μακεδονικός). Από αυτά, 3.000 βρίσκονται στη Βόρεια Μακεδονία και 4.500 στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο μέγας επικοινωνιολόγος πίσω από τον Πρωθυπουργό αλλά με γνώμονα το βασικό φιλότιμο που διαθέτω ως άνθρωπος και όχι λόγω των ταπεινών μου γνώσεων στην επιστήμη αυτήν (αφού τυχαίνει να είναι ένα από τα πτυχία μου), θα μου επιτραπεί να τον χαρακτηρίσω ως αποτυχημένο.

Ένα από όσα μας δίδαξαν οι Καθηγητές μας στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν ότι στο κομμάτι της πολιτικής επικοινωνίας «μπορείς να πουλήσεις τα πάντα εκτός από την μάνα σου, την πίστη σου και την πατρίδα σου». Μέγα λάθος αξιότιμε κύριε Επικοινωνιολόγε λοιπόν και η ίδια η ύπαρξη της Συμφωνίας (για την οποίο δεν ευθύνεστε) αλλά και η διαχείριση του post crisis publicity!

Βάσια Αναστασίου

Δικηγόρος/Δημοσιογράφος

Υποψήφια Βουλευτής στην Ανατολική Αττική με το Κίνημα Αλλαγής

Keywords
Τυχαία Θέματα