TripAdvisor: Ψεύτικες κριτικές που εντοπίστηκαν σε δημοφιλή ξενοδοχεία φέρνουν σε δύσκολη θέση την εταιρεία

Η TripAdvisor βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά από έρευνα της οργάνωσης «Which?», για τα δικαιώματα του καταναλωτή στη Μεγάλη Βρετανία.

Η έρευνα αυτή δείχνει ότι η TripAdvisor αδυνατεί να ελέγξει τις ψευδείς και ύποπτες πεντάστερες κριτικές στα ξενοδοχεία.

Η ανάλυση που έγινε σε 250.000 κριτικές των 10 ξενοδοχείων με την υψηλότερη βαθμολογία σε 10 δημοφιλείς προορισμούς έδειξε ότι πολλές από τις κριτικές

που υπήρχαν ήταν ψεύτικες και «ύποπτες».

Εκπρόσωπος του βρετανικού TripAdvisor ανέφερε στο BBC ότι το site «είναι «επιθετικό» απέναντι στις ψευτικές κριτικές, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης «Which?» κατηγόρησε το TripAdvisor για ανικανότητα να σταματήσει τις ψευδείς κριτικές και να δράσει αποφασιστικά έναντι ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν το σύστημα για λογαριασμό τους.

Η οργάνωση συνέκρινε το ποσοστό των πρώτων κριτικών με τρία αστέρια, με τη λογική ότι αυτές είναι σπάνια ψευδείς, έναντι του ποσοστού των πρώτων πεντάστερων κριτικών με την έρευνα να δείχνει ότι σε πολλές περιπτώσεις ο αριθμός των κριτικών με πέντε αστέρια από ταξιδιώτες που έκαναν κριτική πρώτη ήταν πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με όσους είχαν βάλει τρία αστέρια.

Ο εκπρόσωπος του TripAdvisor τονίζει ότι η δράση της εταιρίας κατά των κριτικών είναι ανεξάρτητη από την έρευνα του «Which?».

Βάσει την Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, όσοι υπάλληλοι ξενοδοχείου κάνουν θετικές κριτικές στα ξενοδοχεία που εργάζονται, διαπράττουν έγκλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα