Tριγμοί στην κυβέρνηση της Βρετανίας: Παραιτήθηκε ο υπουργός εξωτερικών - Kίνδυνο άτακτου brexit βλέπει η Μέι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, με την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών, οι σχέσεις της Μέι με τον υπουργό Εξωτερικών της δεν ήταν οι ιδανικότερες.

Η κυβέρνησή της εμφανιζόταν διχασμένη για το Brexit, ενώ σύμφωνα με τους Times, η Μέι φέρεται να δήλωσε σε υψηλόβαθμους συνεργάτες της ότι θα απολύσει τον υπουργό Εξωτερικών αν εκείνος προσπαθήσει

να υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση του Λονδίνου για το Brexit, την οποία συμφώνησε την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο.

Κίνδυνο για "άτακτο" Brexit χωρίς συμφωνία βλέπει η Μέι

Το υπουργικό υιοθέτησε την Παρασκευή μια «κοινή θέση», όπως αναφερόταν, υπέρ της δημιουργίας μιας «ζώνης ελευθέρου εμπορίου» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά το Brexit.

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέβαλε την παραίτησή του και ανταλλάσσει επιστολές με τη Ντάουνινγκ Στριτ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του.

«Με την πρότασή μας θα δημιουργηθεί μια ζώνη ελευθέρου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, με μια δέσμη κοινών κανόνων για τα βιομηχανικά αγαθά και τα αγροτικά προϊόντα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Τσέκερς, την επίσημη εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις των υπουργών που είχαν την ευθύνη για το Brexit, Ντέβιντ Ντέιβις και Στιβ Μπέικερ.

Πληροφορίες από το Λονδίνο αναφέρουν ότι ο Ντέιβιντ Ντέιβις προχώρησε στην παραίτησή του επειδή διαφώνησε με τη βρετανίδα πρωθυπουργό για τη νέα τελωνειακή ρύθμιση.

Ντόναλντ Τουσκ: Απέχουμε πολύ από την επίλυση του "χάους''

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα θέμα που κάθε άλλο παρά οδεύει προς επίλυση και η κατάσταση δεν άλλαξε με την παραίτηση του υπουργού αρμόδιου για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Το χάος που προκάλεσε το Brexit είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Βρετανίας και απέχουμε παρά πολύ από την επίλυσή του, με ή χωρίς τον κύριο Ντέιβις» είπε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες.

«Δυστυχώς, η ιδέα του Brexit δεν "έφυγε" μαζί με τον Ντέιβιντ Ντέιβις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα