To τελευταίο ''αντίο'' σήμερα στον 22χρονο φαντάρο που αυτοκτόνησε στη Ρω

Το στερνό “αντίο” στον 22χρονο Κρητικό Ε.Τ., ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα, την ώρα που έκανε σκοπιά, στη νήσο της Ρω, λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του.

Η σορός του αδικοχαμένου 22χρονου “έφτασε” χθες στο Ηράκλειο, από τη Ρόδο, συνοδευόμενη από την οικογένεια του νεαρού. Η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου στρατιώτη θα ψαλεί σήμερα, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αϊ Γιάννη Χωστού.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου παλικαριού,

μετά και τη διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του, δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο που να φανερώνει ότι ο θάνατος τού νεαρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι η χαροκαμένη μάνα του 22χρονου οπλίτη είχε προσφύγει με αίτηση-δήλωσή της στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να διερευνηθεί επισταμένως το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, καθώς θεωρήθηκε ότι ο θάνατος του παιδιού της επήλθε κάτω από ύποπτες και αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ωστόσο, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο δικηγόρος της οικογένειας τού νεαρού, Μανόλης Κουτσούκος, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο φαίνεται να αποκλείεται.

«Ήταν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες και ήταν πιθανή μια εγκληματική ενέργεια. Απεδείχθη ότι δεν υπήρχε. Βάλαμε (σ.σ. να είναι παρούσα στη νεκροτομή) την κ. Σπανουδάκη (σ.σ. η ιατροδικαστής που ορίστηκε ως τεχνική σύμβουλος από την οικογένεια) λόγω των γνώσεων και της επιστημοσύνης που έχει», επισήμανε ο κ. Κουτσούκος. «Απ’ όλα τα ευρήματα που υπάρχουν, δεν υπάρχει ούτε ίχνος για εγκληματική ενέργεια», μας εξήγησε ο δικηγόρος, στηριζόμενος στα όσα - σύμφωνα με τον ίδιο - του μετέφερε η κ. Ελπίδα Σπανουδάκη.

Ο άτυχος νεαρός είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με την αδελφή του και τη μητέρα του στο Ηράκλειο, με την οποία μάλιστα συνομίλησε το βράδυ πριν τον αυτοπυροβολισμό του, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι ήταν προβληματισμένος και πολύ περισσότερο ότι ήταν αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου 20 μέρες ο 22χρονος “έχασε” τον ξάδελφό του, με τον οποίο είχαν μεγαλώσει μαζί.

Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να έχει επιδράσει στην ψυχολογική κατάσταση τού άτυχου οπλίτη, χωρίς κάτι τέτοιο να μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Μάλιστα, ο νεαρός είχε μεταβεί τότε στην Κρήτη για να δώσει το “παρών” στην κηδεία τού αγαπημένου του συγγενούς.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα