To Kρεμλίνο απέρριψε το ουκρανικό σχέδιο για κατάπαυση του πυρός: «Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις παρά τις προκλήσεις», διαμηνύει ο Λαβρόφ

Η Μόσχα θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το Κίεβο παρά τις ουκρανικές προκλήσεις, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

«Παρά τις προκλήσεις, η ρωσική αντιπροσωπεία θα συνεχίσει τις συνομιλίες, προωθώντας το δικό μας σχέδιο συμφωνίας που περιλαμβάνει με σαφήνεια τις θέσεις και τις απαιτήσεις που εκφράσαμε από την πρώτη στιμή», επισήμανε ο Σερκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις με τις οποίες κατηγόρησε το Κίεβο ότι αποκλίνει από το αρχικό πλαίσιο συμφωνίας.

Σύμφωνα με το Tass, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε ότι το Κίεβο παρουσίασε στις 6 Απριλίου ένα σχέδιο

συμφωνίας, με το οποίο απομακρύνεται από τις θέσεις που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου.

«Το Κίεβο ελέχεται από τις ΗΠΑ»

Ο Λαβρόφ δήλωσε, παράλληλα, ότι η αδυναμία των ουκρανικών αρχών να προβούν σε συμφωνίες υποδεικνύει τα σχέδιά τους να παρατείνουν ή και να υπονομεύσουν τις διαπραγματεύσεις:

«Το θεωρούμε ως απόδειξη του γεγονότος ότι το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται από την Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι πιέζουν τον [Ουκρανό] πρόεδρο Ζελένσκι να συνεχίσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν έναν ακόμη γύρο συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου. Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντιμίρ Μεντίνσκιε είχε δηλώσει τότε πως το Κίεβο υπέβαλε γραπτές προτάσεις για μια συμφωνία μεταξύ των μερών.

Ο Μεντίνσκι δήλωσε ότι η Μόσχα θα εξετάσει τις προτάσεις και θα υποβάλει τις δικές της πρωτοβουλίες, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα θα μειώσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα