«To Kίεβο λειτουργεί ως τρομοκράτης»: Η πρώτη δήλωση Πούτιν μετά την κλιμάκωση των πυραυλικών επιθέσεων

Σκληρή θα είναι η απάντηση της Ρωσίας, εάν οι ουκρανικές αρχές συνεχίσουν να οργανώνουν τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν σε σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το πρωί της Δευτέρας η Ρωσία εξαπέλυσε μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων σε πόλεις της ουκρανικής επικράτειας - πλήττοντας μεταξύ άλλων την καρδιά της πρωτεύουσας, καθώς και περιοχές μακριά από τη γραμμή του μετώπου.

Τα πυραυλικά χτυπήματα άφησαν πίσω τουλάχιστον 8 νεκρούς και 36 τραυματίες, ενώ η κλιμάκωση

των επιθέσεων έρχεται εν είδει αντιποίνων για μια έκρηξη που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην γέφυρα της Κριμαίας - πλήττοντας το γόητρο του Κρεμλίνου.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η σημερινή επιχείρηση στην Ουκρανία «πέτυχε τον στόχο της». Σημείωσε, παράλληλα, πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε εγκρίνει τα χτυπήματα:

«Φυσικά, οι βασικές κινήσεις στα πλαίσια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς αναφορές στον αρχιστράτηγο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σχολιάζοντας τις σημερινές επιχειρήσεις, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις αιτίες που κατέστησαν επιβεβλημένη τη ρωσική «απάντηση»:

Προχωρώντας σε νέες απειλές κατά του Κιέβου - υποστήριξε πως επιχειρησιακές πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως η έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου είναι τρομοκρατική ενέργεια.

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή σημαντικών υποδομών της Ρωσίας. Είναι επίσης προφανές ότι οι υποκινητές, οι διοργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Putin presents strikes on ordinary Ukrainians and infrastructure that gives homes electricity and heat as ‘Russia demands action’ moment. “Impossible not to respond” after Crimean Bridge, he claims. Transparent that main audience for strikes are nationalist critics at home. pic.twitter.com/btzifcQZsP

— Andrew Roth (@Andrew__Roth) October 10, 2022

Κατηγορεί το Κίεβο για πυρηνική τρομοκρατία

Ο Πούτιν κατηγόρησε, παράλληλα, την Ουκρανία για πυρηνική τρομοκρατία - και συγκεκριμένα για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, αλλά και για απόπειρες δολιοφθοράς του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ.

«Οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πραγματοποίησαν επίσης τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού Κουρσκ της Ρωσίας, «χτυπώντας» επανειλημμένα τις γραμμές υψηλής τάσης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Ως αποτέλεσμα της τρίτης τέτοιας επίθεσης, τρεις τέτοιες γραμμές υπέστησαν ζημιές ταυτόχρονα»

«Σκληρά τα μέτρα αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στο έδαφός μας»

Σύμφωνα με τους New York Times, o πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι μετά την επίθεση του Σαββάτου στη γέφυρα της Κριμαίας, η Ουκρανία ουσιαστικά βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε απάντηση, είπε, η Ρωσία πραγματοποίησε «επιχείρηση με όπλα μεγάλου βεληνεκούς και υψηλής ακρίβειας εναντίον υποδομών ενέργειας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας».

«Εάν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός μας, τα μέτρα που θα λάβει η Ρωσία θα είναι σκληρά και η κλίμακά τους θα αντιστοιχεί στο επίπεδο των απειλών που τίθενται για τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό, τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα οι ηγέτες της Λευκορωσίας και της Ρωσίας - Λουκασένκο και Πούτιν - συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως ανέφερε το RIA τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

#ΠΟΥΤΙΝ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #Κίεβο #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ_ΕΠΙΘΕΣΗ #ΚΡΙΜΑΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
To Kίεβο, Πούτιν,To Kievo, poutin