Tesla: Έρευνα και ανάπτυξη στον τομέα της υβριδικής ηλεκτροκίνησης με έδρα την Ελλάδα

Στο εύρος της έρευνας θα μπορούσαν δυνητικά να περιλαμβάνονται από ηλεκτρικά/ υβριδικά αυτοκίνητα έως πλοία - Θετική εξέλιξη για το "brain drain" που πλήττει τη χώρα μας.

Το hub έρευνας και ανάπτυξης της Tesla θα έχει αντικείμενο καινοτόμους, ηλεκτρικούς κινητήρες οχημάτων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Στο εύρος της έρευνας θα μπορούσαν δυνητικά να περιλαμβάνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα έως πλοία. Οι τεχνολογίες καινοτομίας με αντικείμενο τα

ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα επεκτείνονται πλέον, άλλωστε, και στη ναυτιλία. Συγκεκριμένα, τo Φθινόπωρο του 2018 αναμένεται να ναυπηγηθούν από Γερμανική εταιρεία τα πρώτα “Τέσλα πλοία”, ένα έργο στο οποίο επενδύθηκαν 100 εκατ. ευρώ, 7 εκ. εκ των οποίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ίδρυση ενός τόσο καινοτόμου hub έρευνας και ανάπτυξης από την καινοτόμο στον κλάδο εταιρεία, Tesla, στην «καρδιά» των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών, προμηνύει ,σύμφωνα με εκτιμήσεις, θετικές εξελίξεις στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία, αλλά και στην αντιμετώπιση του φαινομένου του «brain drain» που πλήττει τη χώρα μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Στην εταιρεία αναμένεται να προσληφθούν αρχικά πάνω από 10 ερευνητές.

Διαχειριστής της εταιρείας είναι ο Στεφάν Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla Motors στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα της με έδρα την Ολλανδία. Η έδρα της, που καταχωρήθηκε στα αρχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, με όνομα Tesla Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, θα βρίσκεται σε κτίριο που μισθώθηκε στο Τεχνολογικό Πάρκο του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος».

Ο «Δημόκριτος» απέδωσε τα εύσημα, άλλωστε, στα ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν στην Tesla. "Tους τελευταίους μήνες, η συνεργασία μας για την προετοιμασία του εγχειρήματος με τους μηχανικούς της Tesla, τον κύριο Κωνσταντίνο Λάσκαρη και τον κύριο Κωνσταντίνο Μπούρχα υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και προπάντων αποτελεσματική!". Ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης είναι επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπούρχας είναι ηλεκτρολόγος σχεδίασης κινητήρων, απόφοιτοι και οι δύο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα