Super League: Πρωτάθλημα στην ισοβαθμία; Πώς παίρνει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και πώς η ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ διεκδικούν το πρωτάθλημα της Superleague (στην ισοβαθμία εδώ και... εβδομάδες) και δεν είναι απίθανο να τερματίσουν με τους ίδιους βαθμούς. Πιθανή ισοβαθμία και για την τρίτη θέση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Μετά

την 7η αγωνιστική των Play-offs, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν 76 βαθμούς, ο Ολυμπιακός 66 και ο ΠΑΟΚ 63, ενώ απομένουν ακόμα 3 αγωνιστικές για τη λήξη του πιο συγκλονιστικού πρωταθλήματος εδώ και πολλά χρόνια.

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων, το πρώτο κριτήριο που καθορίσει την μεταξύ τους κατάταξη είναι οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια (περιλαμβάνονται κι εκείνα της κανονικής διάρκειας και όχι μόνο των play offs).

Tο επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια, αθροίζοντας και σ' αυτή την περίπτωση και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας.

Εάν ούτε αυτό το κριτήριο δώσει τη λύση, τότε το τελευταίο είναι η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες αυτές στην κανονική διάρκεια.

Τα τρία κριτήρια με βάση τα οποία μπορεί να κριθεί το πρωτάθλημα ή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων ομάδων:

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στους μεταξύ τους αγώνες τόσο στα Play-offs όσο και στην κανονική διάρκεια. Η διαφορά τερμάτων που προκύπτει για τις ομάδες που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια τόσο στα Play-offs όσο και στην κανονική διάρκεια. Η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, στις επόμενες 3 αγωνιστικές θα κριθούν όλα, με τις αναμετρήσεις της Τετάρτης 3 Μαΐου να είναι: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Άρης - Βόλος.

#SUPER_LEAGUE #ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΑΕΚ #ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ #ΠΑΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα