Super League πλέι άουτ: Έπεσε η ΑΕΛ, στο μπαράζ ο Παναιτωλικός (βίντεο)

Super League πλέι άουτ: Υποβιβάστηκε η ΑΕΛ, ο Παναιτωλικός θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Η 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League 1 ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε και όλα ξεκαθάρισαν. Το είχαμε αναφέρει πώς είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν όλα μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Με τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής να έχουν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Το «διπλό» του ΟΦΗ στη Λαμία σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο έβαλε τέλος σε ό,τι σενάριο μπορεί να υπήρχε.

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Ο ΟΦΗ νίκησε 2-0 στο στάδιο «Αθ. Διάκος» και με τους τρεις βαθμούς που πήρε, έφτασε στους 31. Σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα 3-1 του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Super League 1. Και όχι μόνο. Το ματς της 7ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο, που είχε χαρακτηριστεί ως τελικός, πλέον δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ούτε για τους Κρητικούς, ούτε για την ομάδα του Αγρινίου.

Κι αυτό διότι η ήττα 3-1 της ΑΕΛ στο Βόλο σηματοδότησε τον απευθείας υποβιβασμό των «βυσσινί» στη Super League 2. Ακόμα κι αν η ομάδα της Λάρισας νικήσει την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα ηττηθεί ο Παναιτωλικός ηττηθεί από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 27 βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανάμεσα στις δύο ομάδες ενεργοποιείται το τρίτο κριτήριο. Διότι στα δύο πρώτα δεν ξεχωρίζει καμιά εκ των δύο ομάδες. ΑΕΛ και Παναιτωλικός έχουν από μία νίκη, ενώ το τρίτο ματς έληξε ισόπαλο. Ισορροπία και στα γκολ με 3-3. Όμως σε αυτή την περίπτωση, υπερέχει ο Παναιτωλικός διότι τερμάτισε πιο πάνω από τη θεσσαλική ομάδα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Super League 1.

Η βαθμολογία των πλέι άουτ στο overfm.gr

SUPER LEAGUEΑΕΛΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα