Super League: Αλλάζει το όριο αναβολής λόγω κορονοϊού, στα πόσα κρούσματα δεν γίνεται ένα παιχνίδι

Οριστική φαίνεται ότι θα είναι η αλλαγή πρωτοκόλλου για τα κρούσματα κορονοϊού στις ομάδες της Superleague, καθώς το πρωί της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) ενημέρωσε τη Superleague Interwetten ότι πλέον αυξάνεται το όριο των θετικών παικτών σε κορονοϊό που οδηγούν στην αναβολή ενός αγώνα.

Μέχρι πρότινος, χρειάζονταν τρία θετικά δείγματα στο τελευταίο τεστ

μίας ομάδας για να αναβληθεί ένα παιχνίδι, ωστόσο με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη, το πρωτάθλημα θα τιναζόταν στον αέρα υπό αυτές τις συνθήκες. Σημειώνεται ότι το πρωτόκολλο που τηρούνταν στην Ελλάδα ήταν το αυστηρότερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Αυτό οδήγησε τη Λίγκα στην απόφαση να ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να αυξηθεί το σχετικό όριο και το πρωί ενημερώθηκε ότι πλέον αναβολή θα έχουμε στα πέντε θετικά κρούσματα.

Η διοργανώτρια βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ένωση ευρωπαϊκών λιγκών, με αποτέλεσμα να πληροφορείται σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στα πρωτόκολλα κάθε πρωταθλήματος. Τα στοιχεία που φτάνουν στα χέρια της, στέλνονται στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι τα σταθμίζουν και τα αξιολογούν, για να ακολουθήσουν οι αποφάσεις από την υγειονομική επιτροπή και τη ΓΓΑ. Η Superleague δεν ζήτησε συγκεκριμένο αριθμό στην αύξηση, παρά μόνο να υπάρξει τροποποίηση, τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα.

Το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα της διοργανώτριας, δείχνει ότι οι υγειονομικές αρχές αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την τρέχουσα κατάσταση ο Συνεταιρισμός, σε διαφορετική περίπτωση δε θα αποφάσιζε κάτι τέτοιο. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή η Superleague υλοποίησε με υπευθυνότητα όλα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τι ισχύει λοιπόν, ακριβώς για να οδηγηθεί σε αναβολή ένας αγώνας; Αφενός θα πρέπει τα πέντε αυτά κρούσματα να βρεθούν μόνο στα τελευταία τεστ που κάνει μία ομάδα πριν δώσει ένα παιχνίδι και δεν προσμετρώνται όλα τα υπόλοιπα κι αφετέρου ότι αφορούν μόνο ποδοσφαιριστές. Αν δηλαδή βρεθούν θετικοί 4 παίκτες και άλλα τέσσερα μέλη από το σταφ μίας ομάδας στα τελευταία τεστ, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά.

Εκείνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της ΓΓΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα