Super League 1: Βρίσκει τρόπους να χάνει ο Παναθηναϊκός, «μπλόκο» και στο Αγρίνιο

Βρίσκει τρόπους να χάσει ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό μετά από απευθείας φάουλ (δεν υπήρχε παράβαση) του Μεντόζα, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Καρλίτος. «Ανάσα» για τον Ατρόμητο, από ένα βαθμό πήραν Ιωνικός και ΟΦΗ.

Με ένα υπέροχο σε εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Μεντόζα, ο Παναιτωλικός «φρέναρε» το σερί των δύο νικών του Παναθηναϊκού,

κερδίζοντας τους «πράσινους» με 1-0 στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, πιάνοντας πλέον το Βόλο στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Αγρινιώτες νίκησαν για δεύτερη σεζόν τον Παναθηναϊκό με 1-0 στην έδρα τους, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν την άκρως «αναιμική» εικόνα τους στα εκτός έδρας ματς με τις ομάδες της περιφέρειας, όπου μετρούν φέτος μόλις μία νίκη (επί της Λαμίας) και 5 ήττες (10 συνολικά).

Μετά από ένα άκρως «αναγνωριστικό» 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «χτυπήσει» απ’ τη δεξιά πλευρά με τους Αϊτόρ και Γκατσίνοβιτς, οι οποίοι έψαχναν διαρκώς τις συνεργασίες, βάζοντας στη... μέση τον Χουχούμη. Στο 23’ ο Αϊτόρ βρήκε λίγο χώρο και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να χτυπάει στον Χουχούμη και να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Ανέστη.

Στο 25’ ο Καρλίτος αν και βρέθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά, κατάφερε να ξεμαρκαριστεί και να σουτάρει πολύ δυνατά, όμως πάλι ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε με τις γροθιές του.

Στο 36’ ακυρώθηκε -με υπόδειξη του α’ βοηθού Τρύφωνα Πετρόπουλου κι επιβεβαίωση από τον Ολλανδό VAR Κλέι Ρούπερτι- γκολ του Σάρλια με κοντινή κεφαλιά, καθώς υπεδείχθη πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ στην κεφαλιά-γύρισμα του Φραν Βέλεθ, προς τον Κροάτη αμυντικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο κι αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό παίρνοντας «κεφάλι» στο σκορ με τον Χαβιέ Μεντόζα στο 47’.

Ο Αργεντινός κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή απ’ τον Ρούμπεν κι ανέλαβε και την εκτέλεσή του, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη (που είχε πολύ αργή αντίδραση σε όλη τη φάση), δίνοντας προβάδισμα με 1-0 στην ομάδα του με το 4ο εφετινό τέρμα του.

Στο 59’ οι Αγρινιώτες έκλεψαν ξανά την μπάλα ψηλά, με τον Βέργο να γίνεται τελικός αποδέκτης και να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Διούδης έδειξε καλά αντανακλαστικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 61’ ο Μόρσεϊ είχε μία καλή προσπάθεια που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 69’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν κέρδισε πέναλτι (στο 67’) σε ανατροπή του Ιωαννίδη απ’ τον Κορνέλιους. Μετά από τον έλεγχο στο VAR, επιβεβαιώθηκε η αρχική απόφαση του διαιτητή Σιδηρόπουλου, όμως ο Ανέστης απέκρουσε εξαιρετικά στη γωνία του την εκτέλεση του Καρλίτος, κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του. Αυτή ήταν η 4η επέμβαση γκολκίπερ του Παναιτωλικού σε εκτέλεση πέναλτι την εφετινή σεζόν στη Super League, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις αποκρούσεις από τον Μελίσσα.

Στα υπόλοιπα λεπτά, ο Παναιτωλικός «εγκλώβισε» τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε μακριά απ' την εστία του ως το φινάλε, πανηγυρίζοντας άλλη μία μεγάλη νίκη μέσα στο 2022 και την 4η στην Ιστορία των αναμετρήσεών του με τον Παναθηναϊκό.

Έπαθε κι έμαθε ο Ατρόμητος, 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Έπαθε κι έμαθε ο Ατρόμητος. Τρεις ημέρες μετά το 2-2 με τον ΟΦΗ κι ενώ είχε προηγηθεί 2-0, αυτή την φορά η ομάδα του Περιστερίου εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, κράτησε το προβάδισμα που πήρε με το πολύ γρήγορο γκολ του Μουνίθ (55ο δευτερόλεπτο) και με το πρώτο τέρμα του Έρλινγκμαρκ νίκησε με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Οι Περιστεριώτες ήταν αυτοί που «καίγονταν» για το «τρίποντο», προκειμένου ν΄ αυξήσουν τη διαφορά τους από τον ουραγό Απόλλωνα και να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από την 12η Λαμία. Το κατάφερε η αθηναϊκή ομάδα, που με την 4η εφετινή της νίκη (2η με τον Κόουλμαν στον πάγκο της) αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να ξεφύγει από την πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται από το ξεκίνημα της σεζόν και να παραμείνει στη Super League.

Οι Αρκάδες από την πλευρά τους γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους (προηγήθηκε το 3-2 από τον Ιωνικό) και παρέμειναν εκτός της πρώτης εξάδας, αλλά έχουν και δύο ματς λιγότερα. Σίγουρα η αποβολή του Κρεσπί στο 38΄ τους επηρέασε σημαντικά, είχαν μία-δύο καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τίποτα.

Καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα ήταν αδύνατο να περιμένουν οι γηπεδούχοι, καθώς πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού και συγκεκριμένα στο 55ο δευτερόλεπτο, κατάφεραν να προηγηθούν με το περίεργο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μουνίθ που αιφνιδίασε τον Τσιφτσή (1-0).

Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν και βλέποντας τους Αρκάδες να τα έχουν κάπως χαμένα πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Στο 6΄ ο Αλιμπεκ βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Αστέρα, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και ο Τσιφτσής μπλόκαρε σχετικά εύκολα, ενώ πέντε λεπτά μετά και ο Έλληνας «πορτιέρε» έκανε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Κουλούρη μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι σιγά-σιγά ισορρόπησαν και στο 30΄ απείλησαν για πρώτη φορά με την κεφαλιά του Μπαράλες να φεύγει αρκετά άουτ. Κι ενώ η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε αρχίσει να βρίσκει... τα πατήματά της, στο 38΄ ο Κρεσπί είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα του Καραντώνη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μουνίθ. Απειλήθηκε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Άλιμπεκ κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον Ισπανό, αλλά η κατάσταση δεν ξέφυγε.

Προσπάθησε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Ατρόμητος να πετύχει και δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη του και στο 52΄ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Τσιφτσής επενέβη σωτήρια μετά την κεφαλιά του Κουλούρη.

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο ο Αστέρας προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και στο 58΄ απείλησε με το σουτ του Κρεσπί που απομάκρυνε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

Τα πάντα τελείωσαν το 75΄. Οι δύο αλλαγές του Κόουλμαν συνδυάστηκαν άψογα και μετά την ασίστ του Κλωναρίδη ο Έρλινγκμαρκ με άψογο στιλ «έγραψε» το 2-0, με το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ατρόμητου.

Ιωνικός - ΟΦΗ 0-0: Οι ευκαιρίες δεν έφεραν γκολ στη Νίκαια

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον Ιωνικό και στον ΟΦΗ. Παρά τις αρκετές ευκαιρίες που χάθηκαν εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στη Νίκαια.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά το «διπλό» στην Τρίπολη επί του Αστέρα, ενώ για τους Κρήτες ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία, μετά το 2-2 με τον Ατρόμητο, ενώ έμειναν για 4ο σερί παιχνίδι αήττητοι (2-2-0).

Μπήκε πιο δυνατά στο ματς ο Ιωνικός και στο 13΄ απείλησε με το σουτ του Κιάκου από τα όρια της περιοχής και τον Μπαλογιάννη να βάζει την τελευταία στιγμή το πόδι του και να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά μετά ο Επασί μπλόκαρε την κεφαλιά του Ρομαό από το κόρνερ του Άοσμαν.

Μετά το 15 ο ΟΦΗ ισορρόπησε και είχε τον έλεγχο του ματς. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έχασε κλασική ευκαιρία στο 20ό λεπτό, μετά το λάθος του Χουτεσιώτη, ο οποίος τροφοδότησε άθελά του τον Φελίπε ο τελευταίος έδωσε στον Τσιλιανίδη το σουτ του οποίου από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση δεν βρήκε το στόχο.

Άλλες δύο πολύ καλές στιγμές είχαν οι Κρήτες στα πρώτα 30 λεπτά του ματς, με τον Χουτεσιώτη να βρίσκεται σε σωστή θέση μετά τα σουτ των Ντουρμισάι (24΄) και Φελίπε (30΄).

Με μία τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το β΄ μέρος (48΄), αλλά ο Επασί ενήργησε ενστικτωδώς στην προσπάθεια του Μπαλογιάννη ν΄ απομακρύνει κι απέτρεψε το γκολ. Συνέχισε να πιέζει η ομάδα της Νίκαιας και στο 65΄ «άγγιξε» το γκολ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Τουράμ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Επασί, ο οποίος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το β΄ μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, ούτε από πλευράς ρυθμού, αλλά κυρίως των ευκαιριών που χάθηκαν. Έτσι μετά τις δύο μεγάλες στιγμές των «κυανόλευκων» πήραν σειρά οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν. Αρχικά στο 67΄ με τον Χουτεσιώτη να διώχνει το σουτ του Μπαλογιάννη, ενώ στο 70΄ και πάλι ο γκολκίπερ του Ιωνικού βρισκόταν σε σωστή θέση στο πλασέ του Τσιλιανίδη.

Στο 90΄+2 του αγώνα ο Επασί έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μάναλη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μαρινάκη να πιάσει το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και να στείλει τη μπάλα λίγο άουτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα