Siemens: Στη φυλακή θα εκτίσει τελικά όλη την ποινή της η Μάρθα Καραβέλα

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα - καταδικασθείσας για «τα μαύρα ταμεία» της Siemens να εκτίσει την κάθειρξη 13 ετών που της επιβλήθηκε στο σπίτι της, λόγω της προχωρημένης ηλικίας της.

Αρνητική ήταν η απάντηση που πήρε η Μάρθα Καραβέλα καταδικασθείσα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, στο αίτημα της να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε για ξέπλυμα

βρώμικου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ότι η καταδικασθείσα, o σύζυγος της οποίας (Χρήστος Καραβέλας) εξακολουθεί να καταζητείται, εδώ και πολλά χρόνια, από το στάδιο της ανάκρισης ήδη, είναι ύποπτη για τέλεση νέων αδικημάτων και για αυτό θα πρέπει να εκτίσει την ποινή της έγκλειστη.

H υπεράσπισή της είχε ζητήσει να γίνει χρήση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες είναι δυνατή η κατ' οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της η απόφαση είναι ιδιαιτέρως σκληρή δεδομένου ότι η Μαρθα Καραβέλα είναι ελεύθερη τα τελευταία 11 χρόνια.

H καταδικασθείσα θα εκτίσει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας, όπου ήδη έχει μεταχθεί.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη 19/12, οπότε και η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά θα εισηγηθεί επί της απόδοσης των κατασχεθέντων και δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα