Serial Killer στην Κύπρο: Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις για το έγκλημα στο Μιτσερό - Αρνείται την τρίτη δολοφονία ο «Ορέστης»

Σε δύο μέτωπα δρομολογούνται εξελίξεις σε σχέση με το έγκλημα στο Μιτσερό της Κύπρου. Από τη μια τα βλέμματα στρέφονται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου αναμένεται να οδηγηθεί ο 35χρονος. Από την άλλη, στο κόκκινο είναι η αγωνία για τα υπόλοιπα 10 μέτρα που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του φρεατίου στο Μιτσερό.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι το φρεάτιο ελέγχθηκε στο 95% και δεν έχει εντοπιστεί οτιδήποτε ύποπτο ενώ απομένουν 10 μέτρα στο ανατολικό μέρος του φρεατίου

που πρέπει να ελεγχθεί. Είπε πως σήμερα θα χρησιμοποιηθεί μια νέα κάμερα ακόμα πιο μικρή, "η οποία θα μας οδηγήσει στα υπόλοιπα δέκα μέτρα, ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ελέγχθηκε το 100% του φρεατίου».

Όσον αφορά στις έρευνες στη λίμνη Ξυλιάτου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι σήμερα θα εγκατασταθεί το σύστημα και την Μ. Παρασκευή θα αρχίσουν οι έρευνες κάτω από το νερό. Η συμπεριφορά του φερόμενου δράστη, ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, δεν έχει καμία σχέση με τις διαδικασίες στην Εθνική Φρουρά κατάστησε σαφές ο Υπουργός Άμυνας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, την ταυτοποίηση της πρώτης σορού, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο την Κυριακή 14 Απριλίου και η οποία ανήκει στην Marry Rose Tiburcio, 38 ετών, από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε η Αστυνομία. Παρουσία ανθρωπολόγων, ολοκληρώθηκε, εξάλλου, η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που εντοπίστηκε το Σάββατο στο μεταλλείο.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα προκύπτει ότι η σορός είναι γυναίκας ασιατικής καταγωγής, ωστόσο για την ταυτοποίησή της αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA. Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας διενήργησαν, εξάλλου, νέα έρευνα στο σπίτι και στο γραφείο σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς του 35χρονου Ίλαρχου, από όπου περισυνελλέγησαν στοιχεία, τα οποία αξιολογούνται.

Ο ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες, μεταφέρθηκε σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Ξανά ενώπιον δικαστηρίου ο «Ορέστης» για τρίτη δολοφονία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο 35χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης, μετά την επανασύλληψη του νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (24/4). Το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με νέα υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επανασύλληψη προέκυψε μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς μετά από αυτή την εξέλιξη κλήθηκε για νέες ανακρίσεις ενώπιον του ΤΑΕ Λευκωσίας, όμως δεν ήταν συνεργάσιμος ενώ δεν παραδέχτηκε την διάπραξη του τρίτου φόνου.

Πληροφορίες του Σίγμα πάντως αναφέρουν ότι η νέα υπόθεση φόνου αφορά στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola, η οποία απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της, στην Λευκωσία, από τις 13 Δεκεμβρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος μέχρι σήμερα παραδέχτηκε την διάπραξη δυο φόνων, της 38χρονης Marry Rose και της 28χρονης, Arian Palanas Lozano.

Εξάλλου χθες το απόγευμα οι έρευνες στο φρεάτιο είχαν ολοκληρωθεί κατά 95% χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε εύρημα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Πηγή: sigmalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα