Pfizer και Moderna επεκτείνουν τις δοκιμές εμβολίων σε παιδιά 5 - 11 ετών

Σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών επεκτείνουν τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer/BioNTech και Moderna σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail

Η κίνηση αυτή έρχεται, όπως αναφέρει η «Daily Mail», κατόπιν αιτήματος της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πηγές ανέφεραν στους «The New York Times» ότι η παρότρυνση για τις κλινικές δοκιμές γίνεται για να βοηθήσει στον εντοπισμό περιπτώσεων σπάνιας καρδιακής φλεγμονής που έχουν συμβεί σε εμβολιασμένα

άτομα κάτω των 30 ετών.

Όταν ξεκίνησαν οι μελέτες, η Pfizer και η Moderna, της οποίας πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε το εμβόλιο για τους 12-17 ετών, κλήθηκαν να συμπεριλάβουν 3.000 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 11 ετών. Ωστόσο, οι εταιρείες καλούνται τώρα να διπλασιάσουν τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με ανακοίνωση την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού γ Μαρία Θεοδωρίδου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας και την αυξανόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, λαμβάνοντας υπόψιν τη διαθεσιμότητα εμβολίων, η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά για εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών. Υπό τις παρούσες συνθήκες τα ωφέλη υπερτερούν. Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων».

Από την πλευρά του ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα για κατ' οίκον. Έχει εμβολιαστεί 410 πολίτες. Εδώ και περίπου 10 μέρες έχουμε ξεκινήσει κινητά συνεργεία σε απομακρυσμένες περιοχές και έχουμε εμβολιάσει 5000 άτομα. Η Επιτροπή έδωσε την έγκριση και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα».

Παράλληλα οι διεθνείς οργανισμοί, FDA ενέκριναν με αδειοδότηση από τον Μάιο το εμβόλιο Pfizer ενώ πριν 3 μέρες ο EMA ενέκρινε και της Moderna και για παιδιά από 12 ως 17 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα