Open Ρώμης: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Τζόκοβιτς με 2-1 σετ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα που είχε εξασφαλίσει από εχθές (14/5) στον προημιτελικό του διεθνούς τουρνουά, που φιλοξενείται στην Ρώμη.
Ο Ελληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε (4-6, 7-5, 7-5) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και αποκλείσθηκε από τον ημιτελικό της διοργάνωσης.
Ο αγώνας άρχισε εχθές, αλλά διεκόπη λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε στην ιταλική πρωτεύουσα. Στο σημείο της διακοπής, ο «Tsitsifast» είχε πάρει το πρώτο σετ
Στο σημερινό «δεύτερο πιάτο» της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε πρώτος και πήρε σχετικά άνετα το γκέιμ, όπως έκανε αμέσως μετά και ο Σέρβος επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη. Στην συνέχεια, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους (4-3), αλλά ο «Νόλε» επιχείρησε και κατάφερε, να πάρει πίσω το… χθεσινό μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Σέρβος έπαιξε πολύ επιθετικά στο όγδοο γκέιμ και προηγήθηκε με 40-0, όμως ο Ελληνας άσος κατάφερε να «σβήσει» αρχικά τρία και στην συνέχεια άλλα δύο μπρέικ πόϊντς, ενώ στην εξέλιξη έχασε και δύο δικά του.
Ο 23χρονος Ελληνας πρωταθλητής, δεν πτοήθηκε καθόλου από το χαμένο σερβίς και προσπάθησε να απαντήσει με το… ίδιο νόμισμα στον 34χρονο Τζόκοβιτς, ο οποίος όμως «παίζοντας το τελευταίο του χαρτί» και μετά από «σκληρή μάχη», κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί για πρώτη φορά στο σετ (5-4).
Ο Τσιτσιπάς πήρε το σερβίς για να παρεμείνει στο σετ και τα κατάφερε, αφού ισοφάρισε σε 5-5, μεταφέροντας το ψυχολογικό βάρος στην… απέναντι πλευρά του κορτ. Με «κρύο αίμα» και γνωρίζοντας ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες, ο Τζόκοβιτς, όχι μόνο κράτησε ξανά το σερβίς του, αλλά με νέο μπρέικ, πήρε το σετ με 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.
Στην αρχή του τρίτου και καθοριστικού σετ, οι δύο τενίστες πήραν από ένα γκέιμ, όμως μετά από ένα εκπληκτικό ράλι, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του «Νόλε» και προηγήθηκε με 2-1… υποχρεώνοντας τον εκνευρισμένο Σέρβο να πετάξει την ρακέτα του!
Το τέταρτο γκέιμ είχε διάρκεια εννέα (!) λεπτά και μετά από συγκλονιστική «μάχη» ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του και προηγήθηκε με 3-1. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με το γκέιμ να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου 11 (!) λεπτά και τον Τζόκοβιτς, να μειώνει σε 3-2, μετά από έξι ισοπαλίες! Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Σέρβος πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ διατηρώντας το σερβίς του προηγήθηκε με 4-3. Ο Τσιτσιπάς, κατάφερε να κρατήσει το ματς «στα ίσα» ισοφαρίζοντας σε 4-4 και έφθασε «μία ανάσα» από την νίκη, με νέο μπρέικ (σ.σ. το πέμπτο στο ματς), προηγούμενος με 5-4.
Στο δέκατο γκέιμ, ο «Tsitsifast» σέρβιρε για να πάρει την νίκη, όμως ο «εφτάψυχος» Σέρβος έκανε νέο μπρέικ (σ.σ. το πέμπτο στον αγώνα) και ισοφάρισε σε 5-5, για να προηγηθεί με 6-5 διατηρώντας το σερβίς του, μετά από ένα γκέιμ στο οποίο το πλεονέκτημα «άλλαξε χέρια» αρκετές φορές.
Πλέον, ο Τσιτσιπάς δεν είχε την «πολυτέλεια» για απώλεια του γκέιμ στο σερβίς του, καθώς αυτό θα σήμαινε και ήττα. Οπως και συνέβη τελικά, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά -με νέο μπρέικ- μία από τις δυσκολότερες νίκες της καριέρας του σε χωμάτινη επιφάνεια.
Παρά την ήττα, ο Ελληνας τενίστας, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και χρησιμοποιώντας το μυαλό του με εντυπωσιακό τρόπο απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, απέδειξε πως δικαίως θεωρείται το νέο «μεγάλο όνομα» του παγκοσμίου τένις.
OPENΡΩΜΗΤΣΙΤΣΙΠΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣΤΖΟΚΟΒΙΤΣ- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Επίδομα 1.000 ευρώ σε χιλιάδες εργαζόμενους – Ποιους αφορά
- “Όχι! Δεν θα μας μπείτε στη μύτη!” – Τι ενώνει Τριβιζά-Τσιόδρα
- Σεισμός τώρα στην Ελασσόνα
- Γέννησα ένα παιδί εκτός γάμου και είναι όλοι εναντίον μου. Είμαι σε απόγνωση, δεν ξέρω τι να κάνω
- Εκπληκτικός Τσιτσιπάς λύγισε από τον Τζόκοβιτς έπειτα από επική μάχη
- Αλλεργική ρινίτιδα: Πώς αντιμετωπίζεται
- Η Γωγώ Φαρμάκη επιβεβαίωσε την σχέση της με πρώην παίκτη του Survivor με ένα insta story
- Φθιώτιδα: Πήγαν να βρουν λίρες, αλλά βρέθηκαν με χειροπέδες
- Στον χορό του πολέμου και η Χεζμπολάχ
- «Καμπανάκι» Σαρηγιάννη: Θα ζήσουμε τροπικές νύχτες σε όλες τις περιοχές της Αττικής (Video)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Γλυκά Νερά: Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών, ο 33χρονος περιέγραψε τον δολοφόνο της Κάρολαϊν
- Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 240 δόσεις
- Χαρδαλιάς: Είναι ώρα να δώσουμε λύσεις και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έχει πληγώσει
- Ανοίγουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί, τι θα γίνει με τα self test
- «Πυρετός» στη Βουλή: Μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες για 6+1 νομοσχέδια
- Open Ρώμης: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Τζόκοβιτς με 2-1 σετ
- Επεσαν καμπάνες σε μουσικό πάρτι στην Πάτρα: Σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος και πρόστιμα σε 66 άτομα
- Σακελλαροπούλου από Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- Open Ρώμης: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς, έχασε από τον Τζόκοβιτς με 2-1 σετ
- Επεσαν καμπάνες σε μουσικό πάρτι στην Πάτρα: Σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος και πρόστιμα σε 66 άτομα
- Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 240 δόσεις
- Σακελλαροπούλου από Έβρο: Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν
- Χαρδαλιάς: Είναι ώρα να δώσουμε λύσεις και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έχει πληγώσει
- «Πυρετός» στη Βουλή: Μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες για 6+1 νομοσχέδια
- Ανοίγουν τη Δευτέρα οι παιδικοί σταθμοί, τι θα γίνει με τα self test
- Γλυκά Νερά: Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών, ο 33χρονος περιέγραψε τον δολοφόνο της Κάρολαϊν
- ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται voucher για δωρεάν διακοπές
- Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Δίνουμε δύναμη στους εργαζόμενους, οι 10 αλλαγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κορονoϊός: Τουλάχιστον 3,4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκοσμίως
- Την παλαιότερη αντιστασιακή οργάνωση στην Ευρώπη τίμησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
- Ποινική δίωξη άσκηση ο εισαγγελέας για τρία κακουργήματα στον Πέτρο Φιλιππίδη
- Ημαθία: Επιχειρηματίας δίνει μπόνους σε υπαλλήλους του για να κάνουν το εμβόλιο
- Οικονομικό Φόρουμ Δέλφων: «Το 30% της επένδυσης στο πρόγραμμα των φρεγατών πρέπει να μείνει στην Ελλάδα»
- e21: Η επαυξημένη πραγματικότητα στην Επανάσταση
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έχω καθαρή τη συνείδησή μου»
- «1821 Πριν και Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη: Άνοιξε για το κοινό η έκθεση
- Δραματικά στατιστικά κορονοϊού: Πάνω από 3,3 εκατ. νεκροί παγκοσμίως
- Γιάννης Λαγός: Στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής