Novartis: Σκληραίνει την κόντρα ο Παπαγγελόπουλος - Ζητά εξαιρέσεις βουλευτών από την Προανακριτική

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης (7/11) ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ότι θα ζητήσει την εξαίρεση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την Novartis.

O κ. Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, δήλωσε ότι θα ζητήσει την εξαίρεση τριών

μελών της προανακριτικής «για να αποδείξω την υποκρισία τους», προσθέτοντας ότι εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα.

Ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, σε τοποθέτησή του στον Alpha 98,9, τόνισε πως θα καταθέσει αίτημα και υπόμνημα εξαίρεσης τεσσάρων μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis. Το αίτημα θα στρέφεται κατά των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝ.ΑΛ., Θανάση Πλεύρη, Κώστα Καραγκούνη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου, αντίστοιχα.

«Η απόφαση για εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν η επιτροπή που λειτουργεί ως εισαγγελέας να κάνει αίτηση εξαίρεσης των μελών της και να αποφασίζει η ίδια που κάνει την αίτηση. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Τσοβόλας.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο πριν από την εξ αναβολής συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής και στον απόηχο της απόφασης για την εξαίρεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από τις εργασίες της Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη υπό το σκεπτικό ότι η παρουσία των δύο βουλευτών στη συγκεκριμένη Επιτροπή εγείρει κίνδυνο ακυρότητας των ερευνών.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ζητά από το προεδρείο της Βουλής να τηρηθεί το γράμμα του Κανονισμού και σημειώνει πως από τη στιγμή που ελήφθη απόφαση για την εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να σεβαστεί και να μην παραβιάζει θεσμικούς ρόλους που κατανέμονται με ακρίβεια και σαφήνεια από το Σύνταγμα.

Το προεδρείο της Επιτροπής αναζητά τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ένταση, λόγω της παρουσίας Τζανακόπουλου και Πολάκη στις εργασίες της Επιτροπής, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα ενδεχόμενο αποπομπής τους από αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα