Novartis: Άρση ασυλίας του Λοβέρδου για πιθανή δωροδοκία από τον Φρουζή για 200.000 ευρώ

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση Novartis με την Τουλουπάκη να ζητά άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η αντεισαγγελέας εφετών Ελένη Τουλουπάκη σύμφωνα με την δικογραφία για την υπόθεση Novartis

που διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Ειδικότερα στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται ότι συντρέχει νόμιμη περίπτωση προς την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να ληφθούν χωρίς όρκο εξηγήσεις για την ως τώρα διερευνώμενη κακουργηματική πράξη. «Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 έχοντας την ιδιότητα του υπουργού υγείας συμφώνησε και έλαβε από τον Κωσταντίνο Φρουζή ο οποίος ενεργούσε ως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novartis συνολικό ποσό τουλάχιστον 200.000 € προκειμένου με τις υπό στοιχεία ενέργειες να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας κατά παράβαση των καθηκόντων του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η διερευνώμενη προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται για τον Αντώνη Σαμαρά το Γιάννη Στουρνάρα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Μάριο Σαλμά. Αντίθετα στο αρχείο ετέθηκαν οι υποθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου του Γιώργου Πικραμμένου, του Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Γιώργο Κουτρουμάνη.

Δείτε απόσπασμα της σχετικής δικογραφίας:

Μέσα στο διαβιβαστικό της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis υπάρχει και το ιδιόγραφο σημείωμα που βρέθηκε και κατασχέθηκε κατά την διάρκεια ερευνών στο σπίτι του Εμμανουήλ Βουλκίδη, ο οποίος φαίνεται να είχε άμεση εμπλοκή με τον Κωνσταντίνο Φρουζή καθώς μέσω της εκδοτικής του εταιρείας γινόταν ξέπλυμα χρήματος.

Στην ένορκη κατάθεση του ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Σαράφης» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου της Novartis ήταν το «άγιο δισκοπότηρο».

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στην Novartis μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το άγιο δισκοπότηρο» αναφέρει χαρακτηριστικά το διαβιβαστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα