Ναυάγιο στην Πύλο: Η στιγμή που βρήκε τον αδερφό του ενώ πίστευε πως είναι νεκρός, ραγίζει καρδιές το βίντεο

Απεγνωσμένοι για τους συγγενείς τους και τους φίλους τους που αγνοούνται και ίσως να μη βρεθούν ποτέ είναι οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Με τη σύλληψη εννέα διακινητών χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο της πρωτοφανούς τραγωδίας με το ναύαγιο στην Πύλο που συνέβη σε διεθνή ύδατα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής άρχισε η σταδιακή μεταφορά των μεταναστών που διασώθηκαν

από το ναυάγιο στην Πύλο, από την Καλαμάτα σε δομή στη Μαλακάσα. Από τους 104 που βγήκαν ζωντανοί από το μοιραίο πλοίο, οι 69 φιλοξενούνταν στην Καλαμάτα, οι 26 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ενώ οι εννέα έχουν κρατηθεί από την Αστυνομία καθώς φέρονται να είναι ανάμεσα στους διακινητές που οργάνωσαν αυτό το ταξίδι προς τον θάνατο. Πρόκειται για άνδρες από 20 ως και 40 ετών, όλοι με καταγωγή από την Αίγυπτο.

Ανάμεσα στους 104 διασωθέντες οι οποίοι είναι όλοι άνδρες καθώς γυναίκα έχει ανασυρθεί μόλις μία κι εκείνη νεκροί, υπάρχουν και 10 ανήλικοι, οι έξι από αυτούς ασυνόδευτοι. Και για εκείνους θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως πλέον η διαχείριση των διασωθέντων πέρασε από το Λιμενικό Σώμα στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.

Από τους διασωθέντες οι 47 είναι Σύροι, οι 43 Αιγύπτιοι -εκ των οποίων οι 9 κατηγορούνται ως διακινητές-, οι 12 Πακιστανοί και οι 2 Παλαιστίνιοι. Επίσης οι ανήλικοι είναι πέντε Αιγύπτιοι και πέντε Σύροι.

Απο χθες καταφθάνουν συγγενείς οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα να μάθουν νέα για τους συγγενείς και φίλους που βρίσκονταν μέσα στο καράβι που ναυάγησε. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αδερφός ενός διασωθέντα, ο οποίος πίστευε πως είχε χάσει τον αδερφό του. Ωστόσο ήρθε στην Ελλάδα και τον βρήκε ζωντανό.

Η στιγμή που καταγράφηκε από την κάμερα του Mega τον βλέπει στο λιμάνι της Καλαμάτας και κλαίει απ΄ τη χαρά και τη συγκίνηση, ραγίζει καρδιές.

Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. Ο Φαρντι, Συρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Δυστυχώς, οσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν για επιζώντες, αφού το ναυάγιο έγινε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου και είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως πολλούς πιθανότατα το σκάφος τους πήρε μαζί του στον βυθό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους αγνοούμενους είναι σοκαριστικές, αφού κάνουν λόγο για 568 αγνοούμενους ενώ μόνο οι διακινητές είναι σε θέση να δώσουν ακριβή αιρθμ/ο όσων επενέβαιναν στο μοιραίο πλοίο.

#ΠΥΛΟΣ #ΝΑΥΑΓΙΟ #ΑΔΕΡΦΟΣ #ΝΕΚΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα