N.Nικολόπουλος: Η Ελλάδα έχει χάσει τα Ίμια;

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος θέτει ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα περί των τουρκικών προκλήσεων.

Με ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρεται στο «θέμα των προκλήσεων» της Τουρκίας επικαλούμενος

δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» και δεσμεύσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και των πρώην υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου προς τις ΗΠΑ τη βραδιά των Ιμίων.

Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά εάν «η Ελλάδα έχασε, οριστικά, εθνικό έδαφος (Ίμια) και γιατί, ενώ οι Τούρκοι εγκατέλειψαν τη θεωρία της “γκρίζας ζώνης” και θεωρούν τα Ίμια τουρκικό έδαφος, η ελληνική αντίδραση δεν ήταν η αναμενόμενη, σε βαθμό που αναλυτές να τονίζουν ότι επικυρώσαμε μια επώδυνη ήττα μας;».

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει, επίσης, ότι «προκαλεί κατάπληξη η στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις εντεινόμενες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο» και επισημαίνει ότι « ο κ. Τσίπρας οφείλει να αξιώσει άμεση σύγκληση ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής με αποκλειστικό θέμα την τουρκική επιθετικότητα και την έμπρακτη απειλή πολέμου που βιώνει η χώρα μας από τον γείτονα».

Keywords
Τυχαία Θέματα