Mega: Οι εκπομπές που σάρωσαν σε τηλεθέαση - Οι συνεργασίες που ετοιμάζονται

Το Mega βρίσκεται ξανά στον αέρα εδώ και 6 ημέρες, με ιδιοκτήτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όλο το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο εκεί. Με ένα πρόγραμμα που ήδη έχει συζητηθεί πολύ και με βασικούς άξονες την ενημέρωση, τη μυθοπλασία και τα αθλητικά, ο σταθμός απέδειξε ότι δεν έχει μείνει προσκολλημένος στο παρελθόν και ότι χαράσσει τη δική του νέα διαδρομή ειδικά στον ενημερωτικό τομέα.

Με τα πρόσωπα πρώτης γραμμής να είναι άφθαρτα και τα περισσότερα νέα,

με γραφικά, στούντιο και εικόνες που θυμίζουν σταθμούς ευρωπαϊκών προδιαγραφών, η όλη προσπάθεια είναι αξιοσημείωτη και το μέλλον προβλέπεται ευοίωνο.

Η μεγάλη πρεμιέρα και το δημιουργικό άγχος

Η 17η ήταν μία μέρα που κανένας από το MEGA δεν θα ξεχάσει. Στις 06.05 ποδαρικό έκανε η εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους Νίκο Φιλιππίδη, Μπάγια Αντωνοπούλου, Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζίνα Μοσχολιού. «Είμαστε στον αέρα… Εχουμε την ξεχωριστή χαρά και τιμή να είμαστε αυτοί που θα σας υποδεχτούμε στο νέο – παλιό μεγάλο κανάλι. Η αλήθεια είναι ότι είναι μία σχέση, η οποία μόνο ξένους δεν μας λες, δηλαδή, εσάς τους τηλεθεατές κι εμάς εδώ από το μεγάλο κανάλι. Και αν και βρισκόμαστε στο και πέντε και όχι στο παρά πέντε της νέας εποχής, αν εσείς νιώθετε ότι είστε κυκλωμένοι από απαράδεκτους, αν νιώθετε ότι κάποιοι σας βλέπουν ψηλά, από το ρετιρέ, τότε μείνετε στο μεγάλο κανάλι των σαββατογεννημένων, το MEGA. Είμαστε στο Mega, όπως πάντα», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Φιλιππίδη και της Μπάγιας Αντωνοπούλου στους τηλεθεατές.

Στις 10.00, της ίδιας μέρας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θανάσης Φουσκίδης και Δάφνη Καραβοκύρη καλωσόρισαν το κοινό στο «Mega Magazino», λέγοντας στην πρεμιέρα: «Καλημέρα! Εδώ είμαστε κι εμείς! Καλώς ήρθατε στο μεγάλο κανάλι που επέστρεψε! Το Mega Magazino θα είναι ένα καθημερινό ταξίδι στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία, σε όλη την Ελλάδα». Στις 13.00 βγήκε στον αέρα το πρώτο δελτίο με τη Ράνια Τζίμα, ενώ στις 17.20 πρώτη επίσημη έκανε και ο Νίκος Ευαγγελάτος με το «Live news». «Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι. Είναι το απόγευμα της 17ης Φεβρουαρίου του 2020 και είναι μια ιστορική μέρα, όχι μόνο για μας. Είναι μια μέρα που γράφει ιστορία και μάλιστα καλή ιστορία. Γιατί κακή ιστορία έχουμε όταν κλείνουν τα κανάλια, όπως όταν έκλεισε το Mega ή όταν είχε κλείσει η ΕΡΤ. Την ημέρα που ανοίγουν κανάλια, που ανοίγει η δημοκρατία, που ανοίγει η πολυφωνία, που ανοίγουν απόψεις είναι μια μέρα που έχουμε πολλούς λόγους να την λέμε καλή, ειδικά όταν μιλάμε για το Mega, που είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μας. Ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός στην Ελλάδα, ένας σταθμός της ποιότητας – τότε τα πράγματα παίρνουν και μια άλλη, λίγο διαφορετική διάσταση. Οταν ξεκίνησε αυτή η ιδέα, έμοιαζε απίθανο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να καταφέρει να ξαναστήσει το Mega από την αρχή. Και όμως, αυτό έγινε πράξη. Είμαστε πάρα πολλοί άνθρωποι εδώ, εργαζόμαστε, αμειβόμαστε, ανοίγουν θέσεις εργασίας, έχουν όλα τη δική τους σημασία. Με αυτά, λοιπόν, ξεκινάμε, προφανώς έχουμε αρκετές ατέλειες, στην πορεία κάθε μέρα θα τις διορθώνουμε όλες και με τη δική σας βοήθεια. Κι ένα τελευταίο, αρκετοί από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του Mega είναι εδώ. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν είναι. Πολλοί από αυτούς λοιδορήθηκαν, πολλοί από αυτούς έγιναν θύματα δημοσιογραφικού bullying. Η δουλειά τους είναι κληρονομιά για μας. Τους ευχαριστούμε πολύ και τους τιμούμε έναν προς έναν», είπε αφήνοντας τα δικά του μηνύματα.

Ρετρό βουτιά & τα σχόλια στο Twitter

Οι αγαπημένες σειρές του τότε πρωταγωνίστησαν και στην πρεμιέρα, ενώ αναμένεται να συμβεί το ίδιο και στη συνέχεια. «Ρετιρέ», «Εμείς κι εμείς», «Βέρα στο δεξί», «Παρά πέντε», «50-50», «Μαύρα μεσάνυχτα» είναι μερικά μόνο από τα σίριαλ που έχουν κυρίαρχη θέση στο καθημερινό πρόγραμμα.

Ολα τα παραπάνω, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασαν απαρατήρητα ούτε από τους χρήστες του Twitter. «Ρετιρέ… συγκίνηση», «Εγώ τρελαίνομαι, για εσάς δεν ξέρω, επιτέλους!», «Επέστρεψε η παιδική μου ηλικία», «Μπορεί να μην ήμουν εδώ στις 20/11/1989, αλλά αξιώθηκα να το ζήσω σήμερα, 17/02/2020 στις 06:00! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, MEGA ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ», ήταν μερικά μόνο από τα τιτιβίσματα.

Η τηλεθέαση των πρώτων ημερών

Κάθε νέο ξεκίνημα θέλει τον χρόνο του για να χτιστεί. Ωστόσο, το MEGA απέδειξε από την πρώτη μέρα ότι έχει δυναμική. Συγκεκριμένα, η πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega» (06.00-09.00) σημείωσε 18,6% στο σύνολο και 21,7% στο δυναμικό κοινό, ενώ το «Mega Magazino» (10.00-11.15) έκανε 12,9% και 14,7% αντίστοιχα. Το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα, στις 13.00, έκανε 11% στο σύνολο και 19,6% στο δυναμικό, ενώ το κεντρικό με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου 10,7% και 13,3%. Για το «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν 11% και 12,6%. Οι αγαπημένες κωμικές σειρές στη βραδινή ζώνη, τη Δευτέρα, έφεραν στο μυαλό εικόνες από τα παλιά. Το «Παρά Πέντε» έκανε 10,4% και 15,6%, το «Πενήντα Πενήντα» 7,7% και 10,1%, ενώ η μαύρη κωμωδία «Μαύρα μεσάνυχτα» 6,7% και 9%.

Το δεύτερο 24ωρο η «Κοινωνία ώρα Mega» σημείωσε 17,3% και 19%, σε σύνολο και δυναμικό, με τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου να φαίνεται ότι κερδίζουν το κοινό. Το «Mega Μagazino», από τις 10.00 έως τις 11.15, έκανε 13% και 11,6% ενώ το μεσημβρινό δελτίο 10,4% και 11,1% αντίστοιχα. Η εκπομπή μαγειρικής «Νόστιμα και απλά» με τον Αλέξανδρο Παπανδρέου έκανε 6,3% στο σύνολο και 7% στους τηλεθεατές 18-54 και το «Live news» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, που ακολούθησε, 7,6% και 7%. Για το βραδινό δελτίο τα μηχανάκια της Nielsen έδειξαν 9,9% στο σύνολο και 13,2% στο δυναμικό κοινό. Η prime time και οι σειρές «Παρά Πέντε» και «Πενήντα Πενήντα» έκαναν 8,7% και 12,2%, 6% και 6,9% αντίστοιχα.

Οι συνεργασίες που ετοιμάζονται

Μπορεί το MEGA να μετρά λίγες μέρες στον τηλεοπτικό αέρα, ωστόσο Πέτρος Μπούτος και Σταμάτης Μαλέλης συνεχίζουν να συζητούν με πρόσωπα για να ενισχύσουν το πρόγραμμα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Magazino», στην πρεμιέρα.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, που έχει συνδέσει το όνομά του με τις ένδοξες στιγμές του σταθμού και οι σειρές του «Σαββατογεννημένες» και «Παρά πέντε» θα παίζονται σε επανάληψη, αποκάλυψε πολλά.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ετοιμάζουν με τα στελέχη εκπομπή αθλητικού περιεχομένου, όπου θα πρωταγωνιστούν αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Τα γυρίσματα είπε ότι έχουν ξεκινήσει, ενώ συμπλήρωσε ότι δοκιμάζει και ο ίδιος τις ικανότητές του στα ολυμπιακά αθλήματα. Η μεγάλη αποκάλυψη, βέβαια, αφορούσε στη μυθοπλασία, όπου ο Γιώργος Καπουτζίδης παραδέχτηκε ότι ετοιμάζει καινούργιο σίριαλ.

«Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε τα σενάρια που έχουν έρθει και να διαλέξουμε τα πιο ταιριαστά με το προφίλ και την αισθητική του MEGA», υποστήριξε. Η νέα παραγωγή θα βγει στον αέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακόμη, πληροφορίες θέλουν τους Αντώνη Ρέμο και Πέτρο Φιλιππίδη να ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα φορμάτ που θα βγει στον αέρα για πέντε επεισόδια και θα αφορά σε αφιερώματα, με τη συνεργασία αυτή, αν ευδοκιμήσει, να θεωρείται μοναδική.

Σε συζητήσεις βρίσκονται τα στελέχη και με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για μία νέα σειρά, καθώς ο Πέτρος Μπούτος τον θεωρεί δικαίως άσο που μπορεί να ανατρέψει κάθε παρτίδα. Να υπενθυμιστεί ότι τόσο η Μαίρη Συνατσάκη για το «Mega Star» όσο και η Σάσα Σταμάτη και ο Γιάννης Πρετεντέρης (με την εκπομπή «Ανατροπή) είναι από τα πρόσωπα πρώτης γραμμής που έχουν ήδη συμφωνήσει με το μεγάλο κανάλι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
mega, νουμερα τηλεθεασης, τηλεθεαση, mega, εκπομπες, για μας, βαγγέλης μαρινάκης, ολυμπιακοί αγώνες, μαίρη συνατσάκη, σασα σταματη, νέα, ελλαδα, ευαγγελατος, live, news, ΕΡΤ, μαρινακης, twitter, nielsen, παπανδρεου, time, star, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, leslie nielsen, Καλή Χρονιά, ξανα, παρα πεντε, στο παρα πεντε, αθλητικα, δαφνη, δημοκρατια, δουλεια, δωρα, εικονες, ηθοποιος, προγραμμα, ωρα, time, αγωνες, αισθητικη, αξονες, αποκαλυψη, βαγγέλης μαρινάκης, βοηθεια, βρισκεται, γυρισματα, δευτερο, δευτερα, δικη, δυναμικο, εγινε, εδω ειμαστε, ειπε, ενημερωση, ζωη, ζωνη, ιδεα, ιδιο, θεσεις εργασιας, κωμωδια, λογια, μαίρη συνατσάκη, μηνυματα, μηχανακια, μοσχολιου, μυαλο, νικο, ντινο, ξεκινημα, ολυμπιακα αθληματα, ονομα, ρετιρε, σειρες, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σιριαλ, σχολια, τιμη, χαρα, επεισοδια, για μας, κομματι, μεινει, nielsen, πληροφοριες, ταξιδι, θανασης, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα