Οικονόμου: Εκτός τόπου και χρόνου κάθε συζήτηση για εκλογές, έρχονται μέτρα στήριξης των αγροτών

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάθε συζήτηση για εκλογές, ενώ προανήγγειλε νέα δέσμη μέτρων στήριξης των αγροτών.

Κάθε σκέψη για πρόωρες εκλογές απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που τόνισε ερωτώμενος σχετικά πως «Οποιαδήποτε συζήτηση για εκλογές είναι

εκτός τόπου και χρόνου».

Σχετικά με τον διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει η Τουρκία στην περίπτωση του πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αναβαθμίσει το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας. Ισχυρές διμερείς συμφωνίες, οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για κλιματική αλλαγή, πανδημία, ενεργειακή κρίση. Η χώρα έχει ειδικό βάρος στην ΕΕ και πρωταγωνιστεί σε κρίσιμες αποφάσεις. Οποιαδήποτε κίνηση της Τουρκίας στην κατεύθυνση ταύτισης με το πνεύμα της διεθνούς κοινότητας θεωρούμε ότι είναι μια κίνηση προς θετική κατεύθυνση».

Ερωτώμενος σχετικά με το τι περιμένει η ελληνική κυβέρνηση από τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Στο υπουργικό θέσαμε το πνεύμα στο οποίο προσέρχεται ο πρωθυπουργός στο γεύμα με Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με ρεαλισμό με θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο. Αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις, είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να αναζητήσουμε κοινούς τρόπους αντιμετώπισης».

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε νέα δέσμη μέτρων για τους αγρότες, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο 10η μερο. «Και οι αγρότες αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες ανατιμήσεων. Έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται μέτρα και στήριξη στο ρεύμα. Χθες ο πρωθυπουργός είπε για το επόμενο 10ήμερο και νέα δέσμη μέτρων που θα ανακοινωθεί αναλυτικά και συγκεκριμένα για να μετριάσουμε τις συνέπειες και το αποτύπωμα των ανατιμήσεων».

Δείτε την ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου:

{https://www.youtube.com/watch?v=L9naWWAO2pg&feature=youtu.be}

Keywords
Τυχαία Θέματα