Koρονοϊός - Ισπανία: 2.696 νεκροί - Σχεδόν 40.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Διαρκή εξάπλωση σημειώνει στην Ισπανία ο κορονοϊός όπου καταγράφηκαν 514 νεκροί το τελευταίο 24ωρο και 6.584 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στην Ισπανία, συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 2.696 και τα κρούσματα σε 39.673.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Φερνάντο Σιμόν επικεφαλής του κέντρου συντονισμού υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων, σχεδόν το 14% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της covid-19 στην Ισπανία αφορά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αύξηση δύο

μονάδων σε σχέση με χθες. Περίπου 5.400 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, εξήγησε ο ίδιος.

Ο απολογισμός αυτός δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει να ζητήσει σήμερα από το κοινοβούλιο την παράταση ως τις 11 Απριλίου των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 14 Μαρτίου. Βάσει αυτών οι Ισπανοί μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μεμονωμένα και διατηρώντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους ή να κάνουν βόλτα τα κατοικίδιά τους. Οι αρχές αποφεύγουν μέχρι στιγμής να λάβουν πιο δραστικά μέτρα και ελπίζουν να φτάσουν στο απόγειο της επιδημίας τις επόμενες ημέρες.

Η περιοχή της Μαδρίτης έχει πληγεί περισσότερο με 1.535 νεκρούς και 12.352 κρούσματα. Εξαιτίας του κορεσμού στα γραφεία τελετών η Μαδρίτη αποφάσισε να μετατρέψει σε νεκροτομείο ένα μεγάλο παγοδρόμιο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης. Εξάλλου μεγάλα εκθεσιακά κέντρα στη Μαδρίτη μετατράπηκαν σε νοσοκομεία εκστρατείας με 1.500 κλίνες που στόχος είναι να φτάσουν τις 5.500. Σε όλη την Ισπανία ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 2.636, ενώ 3.794 έχουν θεραπευθεί.

Η κατάσταση στο Ιράν

Καθόλου καλή δεν είναι και η εικόνα στο Ιράν σχετικά με τον κορονοϊό καθώς ανακοίνωσε σήμερα 122 νέους θανάτους, ανεβάζοντας σε 1.934 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την επιδημία στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες μαζί με την Ιταλία, την Κίνα και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ, 1.762 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ για μία ημέρα, επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά στο Ιράν έχουν επιβεβαιωθεί 24.811 κρούσματα της covid-19.

Εξάλλου νωρίτερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα παραμένουν στο σπίτι τους στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ακόμη ένα μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης, η προσωρινή απελευθέρωση κάποιων κρατούμενων, θα παραταθεί ως το τέλος του τρέχοντος ιρανικού μήνα Φαρβαρντίν, περίπου στις 18 Απριλίου, επεσήμανε ο Ροχανί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα επιτόπια φορητά τεστ

Κορονοϊός - Γερμανία: 28 νεκροί - 4.764 νέα κρούσματα σε μία μέρα - Βοήθεια στην Ιταλία

Κορονοϊός - Κομισιόν: Εμπορεύματα στα σύνορα εν μέσω πανδημίας

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ξεκινούν σήμερα κλινικές δοκιμές με πειραματικό φάρμακο

Keywords
Τυχαία Θέματα