Kίνα: Τα νέα στοιχεία για το δυστύχημα του Boeing 737, «ήταν όλοι αναίσθητοι» (βίντεο)

Νέα στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα με το Boeing 737 στην Κίνα, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 130 άνθρωποι. Τι δήλωσε ο αναλυτής Ρόμπερτ Σπίνγκαρντ σχετικά με το αν υπήρξε κάποιος εξωγενής παράγοντας.

Επιπλέον σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι επιβάτες ήταν όλοι αναίσθητοι την ώρα της μοιραίας βουτιάς.

Χωρικοί περιγράφουν την στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους. «Υπήρξε ένας περίεργος θόρυβος και μετά το αεροσκάφος έπεσε» τονίζουν.

«Το αεροσκάφος που συνετρίβη κατασκευάστηκε το 2015, ήταν 6 ετών. Το μοντέλο όμως έχει πάνω από 20χρόνια εμπειρίας και είναι

πολύ ασφαλές» δήλωσε ο αναλυτής, Ρόμπερτ Σπίνγκαρντ.

Η κρατική αεροπορική εταιρεία China Eastern καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη της Boeing 737-800 μετά το συμβάν.

«Ήταν όλοι αναίσθητοι»

Οσο τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος περιμένουν απαντήσεις ειδικές ομάδες εστάλησαν σήμερα στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing της China Eastern στην Κίνα για να μαζέψουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων περιμένουν υπομονετικά στο αεροδρόμιο προορισμού του αεροσκάφους για λίγε πληροφορίες.

«Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για τον συνάδελφό μου. Κάλεσα τους συγγενείς του αμέσως μόλις έμαθα τα νέα για πιστεύω ότι ήμουν υποχρεωμένος να τους ενημερώσω» δήλωσε συνάδερφος ενός εκ των επιβατών.

Ειδικοί αναφέρουν ότι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης πλήρωμα και επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους.

«Τα δεδομένα πτήσης υποδηλώνουν ότι υπήρξε ένα διάστημα 10 έως 20 δευτερολέπτων όπου ένας ή περισσότεροι από τους πιλότους ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και προσπάθησαν να σώσουν το αεροπλάνο. Όσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος θα ήταν αναίσθητοι σε αυτή την τελική βουτιά» αναφέρει η ειδικός, Σάλι Γκέθιν.

«Σε αυτό το σημείο έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες και οι έρευνες είναι στην αρχή. Θα συνεργαστεί και η εταιρεία έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποια ήταν η αιτία. Αν έφταιγε το αεροσκάφος, ήταν κάποιο μηχανικό πρόβλημα, αν υπήρξε κάποιος ανθρώπινος ή εξωγενής παράγοντας» δήλωσε ο αναλυτής Ρόμπερτ Σπίνγκαρντ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η πυρκαγιά έχει «αποτεφρώσει εντελώς» τους επιβάτες και τα υπάρχοντά τους, προτού προκαλέσει ζημιές στο γύρω δάσος.

Πρόκειται για το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην Κίνα εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα