Kακοκαιρία GAIA: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ, «άνοιξαν οι ουρανοί» και στην Αττική

Τις 83 έφτασαν οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική από χθες Σάββατο μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής σήμερα λόγω της κακοκαιρίας «GAIA».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η κακοκαιρία «GAIA» χτυπά και την Αττική, ενώ ο καιρός προβλέπεται να παραμείνει ασταθής καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έντονα καιρικά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, ενώ η κακοκαιρία είχε κι ένα θύμα - μια γυναίκα από τους Παξούς, η

οποία κατέληξε μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αφού η διακομιδή της σε νοσοκομείο καθυστέρησε σημαντικά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν χθες βράδυ κάτοικοι σε Αχαΐα, Ηλεία και Μεσσηνία, που τους προειδοποιεί για έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ως σήμερα το μεσημέρι. Νωρίτερα μήνυμα από το 112 είχαν λάβει και οι κάτοικοι σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ήπειρο, Αμφιλοχία και Αιτωλοακαρνανία.

Πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές των Ιωαννίνων, ενώ διακοπές στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει το νότιο τμήμα της Κέρκυρας.

Σημειώνεται πως τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά σε όλη τη χώρα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Το νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «GAIA» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας έως και τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται θα συνεχιστούν την Κυριακή (11-12-2022):

α. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας
β. μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά
γ. από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
δ. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη
ε. από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται τη νύχτα προς την Κυριακή (11-12-2022) να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Η πορεία της κακοκαιρίας live

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΕΚΤΑΚΤΟ_ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ #ΕΜΥ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα