Hellenic Train:Ακόμα δεν ξέρουν πότε θα λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος και η εταιρεία πουλάει εισιτήρια

Η Hellenic Train εξακολουθεί να εκδίδει εισιτήρια, μέσω της πλατφόρμας της, παρότι παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια των τρένων, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Eισιτήρια για τη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να εκδίδει η Hellenic Train, καθώς η πλατφόρμα της εταιρείας παραμένει ανοιχτή λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σημειώνεται

ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου, ο σιδηρόδρομος θα επαναλειτουργήσει πιθανότατα στο τέλος Μαρτίου, υπό όρους απόλυτης ασφάλειας.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN την ώρα που η χώρα ακόμα δεν έχει συνέλθει από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train συνεχίζει κανονικότατα να «κόβει» εισιτήρια, σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί η πλατφόρμα της Hellenic Train πουλά κανονικά εισιτήρια. Oι ημερομηνίες που αφορούν τα εισιτήρια είναι από τις 20 Μαρτίου και μετά καθώς πιο πριν δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Το σύστημα δηλαδή λειτουργεί κανονικά με την επιλογή θέσεων και την ηλεκτρονική πληρωμή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νέο υπουργό Μεταφορών, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια στο τέλος του μήνα εφόσον ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Χθες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως «δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα τρένο», αν δεν υπάρχουν «πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας». Ερωτηθείς πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων, απάντησε ότι αυτό θα εξεταστεί σε συνεργασία με τους φορείς. «Ενδεχομένως και έως το τέλος του μήνα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν- για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων- είναι πως σε κάθε σταθμό θα βρίσκονται υποχρεωτικά δύο σταθμάρχες. Κάτι που, για να υλοποιηθεί, συνεπάγεται «μείωση δρομολογίων ή σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο», σύμφωνα με τον υπουργό.

«Για το υπόλοιπο διάστημα και έως ότου ολοκληρωθεί το σύστημα τεχνολογικής αναβάθμισης θα λειτουργήσει με αναβαθμισμένο σύστημα ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει υποχρεωτικώς δύο σταθμάρχες στους σταθμούς. Μπορεί να σημαίνει τη μείωση σε ό,τι αφορά το μεταφορικό έργο. Επιπλέον, με έναν μεγαλύτερο συντονισμό που θα διασφαλιστεί από τους αρμόδιους φορείς σε συνεργασία με τη Hellenic Train», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο κ. Γεραπετρίτης.

{https://youtu.be/R4yhymYFBCw}

#ΤΡΕΝΟ #ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ_ΤΡΕΝΩΝ #ΕΤΑΙΡΕΙΑ #ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ #HELLENIC_TRAIN
Keywords
Τυχαία Θέματα
Hellenic Train Ακόμα,Hellenic Train akoma