H πρώτη φωτογραφία της μετάλλαξης Όμικρον: Σε τι διαφέρει από τη μετάλλαξη Δέλτα

Ιταλοί επιστήμονες επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν τη μετάλλαξη Όμικρον και την αντιπαρέβαλαν με τη μετάλλαξη Δέλτα

Επιστήμονες του νοσοκομείου Bambino Gesu στη Ρώμη σχεδίασαν την πρώτη «φωτογραφία» της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ την αντιπαρέβαλαν και με την παραλλαγή Δέλτα, η οποία συγκεντρώνει πολύ λιγότερες μεταλλάξεις στην πρωτεϊνική ακίδα.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ιταλικού νοσοκομείου, «αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως οι μεταλλάξεις αυτές είναι

πιο επικίνδυνες, απλά ότι ο κορονοϊός έχει προσαρμοστεί περισσότερο στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργώντας μια καινούργια μετάλλαξη».

«Οι υπόλοιπες μελέτες θα μας πουν αν αυτή η προσαρμογή είναι ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή πιο επικίνδυνη», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια κλινικής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μιλάνο και ερευνήτρια στο ιταλικό νοσοκομείο, Κλαούντια Αλτέρι, η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στην αναζήτηση μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα, με τους ερευνητές να χρησιμοποιούν για τη «φωτογραφία» τις γενετικές αλληλουχίες που βρίσκονται ήδη στη διάθεση της επιστημονικής κοινότητας για την μετάλλαξη Όμικρον και προέρχονται από την «Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ».

The first photo of the #OmicronVariant (B.1.1.529), SARS-CoV-2 Variant of Concern, at the Bambino Gesù Children’s Hospital in Rome pic.twitter.com/tCuujpeqsY

— Dimitrios Varvaras MD, PhD (@MdVarvaras) November 28, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα