G7: Ετοιμη η Γερμανία να συλλάβει τον Νετανιάχου - «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
Όλα τα κράτη μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ανάμεσά τους και η Γερμανία, υποχρεούνται να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης κατά των Νετανιάχου και Γκάλαντ.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενδέχεται να συλληφθεί εάν ταξιδέψει στη Γερμανία, σύμφωνα με το dpa.
«Η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί τον νόμο, γιατί κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ στο πλαίσιο της συνάντησης της ομάδας των ΥΠΕΞ των G7 στο Φιούτζι της Ιταλίας.
Υπενθυμίζεται
Σημειώνεται ότι όλα τα κράτη μέλη του ΔΠΔ, ανάμεσά τους και η Γερμανία, υποχρεούνται να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης. Τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στις δύο ημέρες συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών της G7, με φόντο τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την κρίση στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα οι ΥΠEΞ της ομάδας των G7 αναζητούν κοινό μέτωπο για τα εντάλματα σύλληψης, μεταδίδει το Reuters. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε πως η G7 αναζητά μια κοινή θέση σχετικά με το ένταλμα σύλληψης κατά Νετανιάχου.
«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη της συνάντησής τους. Οι συζητήσεις υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο πλαίσιο της διεθνούς διπλωματίας, όπου συχνά διασταυρώνονται νομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την επιρροή και τη δικαιοδοσία διεθνών φορέων όπως το ΔΠΔ.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένα βασικό μέλος της ομάδας των G7, έχουν ήδη απορρίψει την απόφαση του ΔΠΔ, περιπλέκοντας ενδεχομένως μια συναίνεση.
Αύριο η απόφαση για την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός Ισραήλ- ΛιβάνουΤην ίδια ώρα σύμφωνα με αναφορές, συνεδριάζει αύριο Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να αποφασίσει για την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με τον Λίβανο.
Στους όρους της συμφωνίας, οι ισραηλινές δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν οριστικά από τον νότιο Λίβανο, η Χεζμπολάχ θα αποσύρει τον βαρύ οπλισμό της βόρεια του ποταμού Λιτάνι, σχεδόν 25 χλμ βόρεια των ισραηλινών συνόρων και ο λιβανέζικος στρατός θα κινηθεί για να παράσχει ασφάλεια στη συνοριακή ζώνη μαζί με τις ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό ορίζει η μεταβατική φάση διάρκειας 60 ημερών.
Οι ΗΠΑ θα ηγούνται μιας διεθνούς επιτροπής παρακολούθησης πέντε χωρών, η οποία θα ενεργεί ως διαιτητής για παραβιάσεις. Έχουν ήδη εγγυηθεί στήριξη στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα, εάν η Χεζμπολάχ πραγματοποιήσει επίθεση ή ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της νότια του Λιτάνι.
Η σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Τότε η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε πυραύλους σε πόλεις στα ισραηλινά σύνορα ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Χαμάς,
Ωστόσο, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχει ενταθεί σημαντικά ειδικά μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 3.500 κατοίκους του Λιβάνου και αρκετών ηγετικών μορφών της Χεζμπολάχ.
Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται υπό έντονη εσωκομματική πίεση να πει το «ναι» σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει σε σχεδόν 60.000 Ισραηλινούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους στα σύνορα του Ισραήλ, μετά από έναν χρόνο εκπατρισμού.
Ο Ισραηλινός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Danny Danon, είπε τη Δευτέρα πως οι συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός προχωρούν, αλλά επέμεινε το Ισραήλ να διατηρεί τη δυνατότητά του να χτυπήσει τον νότιο Λίβανο σε κάθε συμφωνία. Επιβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, τις επόμενες μέρες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιβάνου, Elias Bou Saab, είπε στο Reuters, ότι δεν υπήρχαν «σημαντικά εμπόδια» για την έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας.
#ΓΕΡΜΑΝΙΑ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ_ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ #ΔΙΕΘΝΕΣ_ΠΟΙΝΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΕΝΤΑΛΜΑ_ΣΥΛΛΗΨΗΣ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πανικός στη Σμύρνη από έκρηξη σε διυλιστήριο
- Νέο περιστατικό στο νοσοκομείο που ξέχασε να ενημερώσει αστυνομικό πως έχει καρκίνο – Στρατιώτης πέθανε σε επέμβαση ρουτίνας
- Η Γερμανία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πολέμου – Καλεί τους πολίτες να φτιάξουν καταφύγια και λανσάρει ειδική εφαρμογή
- Πολυανθεκτικά μικρόβια: «Μαύρη πρωτιά» για την Ελλάδα με 2.000 θανάτους – Τα πέντε «πρέπει» των ειδικών
- Άνθρωποι «ρουφήχτρες»: Οι χαρακτήρες που καλύτερα να αποφεύγετε
- Πολωνία: 32χρονος ξεκλήρισε την οικογένειά του ενώ δείπνιζαν και μετά αυτοκτόνησε
- ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεφωνική επαφή Φάμελλου με Γαβρήλο - Πιθανό "ραντεβού" με Σαρακιώτη και Κόκκαλη
- Αμαλιάδα: Θέμα χρόνου οι ιστοπαθολογικές του Παναγιωτάκη – Καταθέτουν οι γιατροί
- Politico: "Η Ευρώπη δέχεται επίθεση από τη Ρωσία - Γιατί δεν αντεπιτίθεται"
- Στον κόσμο του Γιώργου Γεραπετρίτη! Τι είπε στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά για να δικαιολογήσει τον «διάλογο»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dikaiologitika
- Μια ακόμη παγκόσμια διάκριση για την Polis Hammam Polis Loutron
- Πόρτο Ράφτη: Άκαρπες για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο 22χρονο κολυμβητή
- Σχολικές εκδρομές: Ο κίνδυνος να μην γίνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς
- Αχτσιόγλου: Η αλήθεια για τη μείωση φόρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Ηλιούπολη: Έφοδος της αστυνομίας, άφαντος ο ταμπουρωμένος, βρήκαν την καραμπίνα
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα
- G7: Ετοιμη η Γερμανία να συλλάβει τον Νετανιάχου - «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
- Σεισμός ανοιχτά της Κάσου
- Βουλή: Το αίτημα για άρση ασυλίας της Ζωής και το τετ α τετ με τον Άδωνι
- Φωτεινή Αθερίδου: Η ταυτότητά μου δεν είναι «η κόρη του Αθερίδη», έχω δώσει μάχη με αυτό μέσα μου

- Τελευταία Νέα Dikaiologitika
- G7: Ετοιμη η Γερμανία να συλλάβει τον Νετανιάχου - «Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου»
- Σεισμός ανοιχτά της Κάσου
- Black Friday: 10.000 προϊόντα ελέγχονται για παραπλανητικές εκπτώσεις και αισχροκέρδεια
- Βουλή: Το αίτημα για άρση ασυλίας της Ζωής και το τετ α τετ με τον Άδωνι
- Ισραήλ: Κρίσιμη η συνεδρίαση της Τρίτης - Όσα περιλαμβάνει το σχέδιο εκεχειρίας με τον Λίβανο
- Ηλιούπολη: Έφοδος της αστυνομίας, άφαντος ο ταμπουρωμένος, βρήκαν την καραμπίνα
- Πόρτο Ράφτη: Άκαρπες για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον αγνοούμενο 22χρονο κολυμβητή
- Αχτσιόγλου: Η αλήθεια για τη μείωση φόρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Φωτεινή Αθερίδου: Η ταυτότητά μου δεν είναι «η κόρη του Αθερίδη», έχω δώσει μάχη με αυτό μέσα μου
- Maestro: Η μεγάλη επιστροφή του τρίτου κύκλου - Πότε και σε ποιο κανάλι θα δούμε το πρώτο επεισόδιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πτώση αεροπλάνου DHL - Η Γερμανία δεν αποκλείει «εξωτερική εμπλοκή»
- Ο Μπάιντεν απένειμε χάρη σε δύο γαλοπούλες εν όψει της Ημέρας των Ευχαριστιών – Βίντεο
- Καιρός: Χιόνια και τσουχτερό κρύο εν όψει – Πότε θα σημειωθεί η πτώση της θερμοκρασίας
- Do They Know It’s Christmas 2024: Ο Μπομπ Γκέλντοφ έχει κουραστεί να υπερασπίζεται τη φιλανθρωπία
- Συγχαρητήρια από Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε Σωκράτη Φάμελλο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
- Κασσελάκης: «Η Κεντροαριστερά δεν είναι παντοπωλείο»
- Λήμνος: Νεκρός από πυρκαγιά σε σπίτι
- Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Μύρινα Λήμνου
- Ανδρουλάκης-Κασιμάτη: Το βιβλίο του Βασίλη Ασημακόπουλου τους… έφερε πιο κοντά (Photos)
- Ντόναλντ Τραμπ: Η εγγονή του μιμείται τον χορό του στο TikTok, μέσα στο ιδιωτικό τζετ του παππού της (Βίντεο)