Fake news στο διαδίκτυο: Οι αρνητές «βλέπουν» παιδομάζωμα για όσο είναι θετικά στον κορονοϊό

«Μούφα αυτό που λένε ότι αν δήλώσεις το παιδί σου θετικό στο self test σου το παίρνουν. Εγώ και τρεις φίλοι τα δηλώσαμε χθες από τα ξημερώματα και από τότε ξεροσταλιάζουμε δίπλα στο κουδούνι, αλλά δεν χτυπάει».

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά αστεία που ακολούθησαν την ταχύτατη διασπορά ακόμα ενός fake news που επιδέχεται πολλές ψυχαναλυτικές ερμηνείες, καθώς παραπέμπει σε μία κοινή φοβία των γονέων - ότι δηλαδή κάποιος θα εξαπέλυε παιδομάζωμα

για να συγκεντρώσει και να απομακρύνει από τις οικογένειές τους όλα τα... μολυσμένα παιδιά από COVID.

«Στη 2η φορά που θα βγει θετικό, αρπάζουν τα παιδιά σε δομές covid-19 θα τα ψάχνουμε!», έλεγε το μήνυμα που έφτασε στις οθόνες των υπολογιστών και κινητών πολλών γονέων.

Σε πλήθος ομάδων στο facebook εδώ και πολλές ημέρες έχει κηρυχθεί ο ανένδοτος στα self test όπως ακριβώς έχει συμβεί το προηγούμενο διάστημα και στα περιοριστικά, στη μάσκα, στο εμβόλιο, στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εκεί αναρτώνται αφειδώς «πειραγμένες ειδήσεις», μαρτυρίες και σχόλια «υποψιασμένων» γονέων, βίντεο επώνυμων αρνητών που, καθώς τους έχει μπλοκάρει το facebook αναγκάζονται να στέλνουν τα μηνύματα τους βιντεοσκοπημένα στο κοινό τους. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε μία «πραγματική ιστορία» απομάκρυνσης εφήβου, θετικού στο ιό, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, παρακολουθούμε βίντεο μαθητή που αμφισβητεί τη χρησιμότητα της μάσκας μέσα στην τάξη, δεδομένου ότι όσοι κάνουν μάθημα έχουν αρνητικό τεστ, ενώ στο μεσοδιάστημα μια φωτογραφία του Ντόναλτ Τραμπ εν είδει Μεσσία μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει οπτικό υλικό από τον εμβολιασμό του, γιατί εκείνο... ξέρει. 

«Τελικά τα εμβόλια δεν σταματούν τη μετάδοση! Άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού τι θα πιστοποιεί; Ότι δεν είναι αρνητές; Ή την υποδούλωση - την υποταγή; αναρωτιέται ένα μέλος της ομάδας. Οι αρνητές των self test παρέχουν και συμβουλευτική στους γονείς, που έχουν τη δύναμη να συνταράξουν το εκπαιδευτικό σύστημα καταθέτοντας άρνηση τεστ και μήνυση κατά των εκπαιδευτικών. Άλλωστε, οι ίδιοι θεωρούν ότι η μεγάλη μάζα των μαθητών είναι με το μέρος τους και προαναγγέλλουν κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα με τους μαθητές να «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα