Eκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 έπεσε έξω από την Καλαμάτα [video]

Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην περιοχή της Καλαμάτας. Σώοι οι πιλότοι.

Εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε στις 12:02 στην ξηρά σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα. To αεροσκάφος της 120 ΠΕΑ συνετρίβη πριν λίγο σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα

με πληροφορίες οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως το αεροσκάφος και προσγειώθηκαν με αλεξίπτωτα, ενώ στη συνέχεια περισυνελέγησαν από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και ομάδες από την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Οι δύο επιβαίνοντες ιπτάμενοι περισυνελέγησαν σώοι από ελικόπτερο ΑΒ-205 και έχουν μεταφερθεί ήδη στη μονάδα τους.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε μηχανική βλάβη, ενώ αρμόδια επιτροπή συγκροτήθηκε για να διεξαγάγει έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι στα Τ-2 έχουν εκπαιδευτεί όλοι οι εν ενεργεία πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα περισσότερα εξ αυτών αγοράστηκαν τη δεκαετία του '70.

Keywords
Τυχαία Θέματα