EMY - Αλλάζει ο καιρός: Σε αυτές τις περιοχές θα βρέχει την επόμενη εβδομάδα

Αίθριος καιρός αλλά με κατά τόπους βροχές θα περιλαμβάνει η Δευτέρα 5 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία), ενώ έτσι θα είναι ο καιρός όλη την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, παρότι η θερμοκρασία θα βρίσκεται στα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, τις μεσημβρινές και απογευματινές

ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στα ορεινά σημεία της Επικράτειας.

Σε ίδιος μήκος κύματος θα είναι ο καιρός και Τρίτη – Τετάρτη, όπου αναμένεται να έχει βροχές και μερικές μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και τη νότια Ελλάδα.

Τέλος, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις και αυξημένες τοπικές βροχές. Ειδικότερα, μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη νότια Ελλάδα, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα κυρίως ορεινά.

Ειδικότερα, η ΕΜΥ προβλέπει:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-06-2023 (ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-06-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-06-2023

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Τετάρτη στα δυτικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-06-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με μικρή εξασθένιση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

#ΕΜΥ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΒΡΟΧΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα