Champions League: «Καθάρισε» την Ίντερ η Λίβερπουλ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Σάλτσμπουργκ και Μπάγερν (βίντεο)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Ίντερ μέσα στο Μιλάνο και είναι με το ένα… πόδι στους «8» του Champions League, ενώ η Μπάγερν χρειάστηκε ένα τέρμα του Κομάν στο 90′ για να πάρει την ισοπαλία κόντρα στην Σάλτσμπουργκ στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League και έτσι όλα είναι

ανοιχτά για την πρόκριση.

Πιο αναλυτικά, ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Λίβερπουλ, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε της Ίντερ με 0-2 στο Μιλάνο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16». Έτσι, έγινε ξεκάθαρα το απόλυτο φαβορί για την οκτάδα ενόψει και της ρεβάνς στην Αγγλία σε τρεις εβδομάδες.

Στο πρώτο μέρος η Ίντερ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Οι «νερατζούρι» είχαν κατά κύριο λόγο την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει κάποιες τελικές. Οι παίκτες του Κλοπ απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Ντάμφρις έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά μακριά από το δοκάρι του Άλισον.

Στο 14΄ ήταν η σειρά της Λίβερπουλ να απειλήσει. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε ένα φάουλ από το πλάι της μεγάλης περιοχής και ο Μανέ έπιασε την κεφαλιά, η οποία «έξυσε» το δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Το παιχνίδι συνέχισε έτσι με την μία φάση να διαδέχεται την άλλη. Η Ίντερ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ στο 15ο λεπτό, όταν ο Τσαλχάνογλου μπήκε μέσα στην περιοχή και σούταρε βρίσκοντας το οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα των reds. Η Λίβερπουλ πήρε ξανά την σκυτάλη των ευκαιριών. Ο Μανέ πήγε να ανοίξει το σκορ στο 20 λεπτό, όταν έπιασε ένα ανάποδο ψαλιδάκι, με την μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το πρώτο μέρος συνέχισε έτσι. Οι δύο ομάδες έκαναν συνεχείς επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς να μπορούν να βρουν το γκολ.

Στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά η Ίντερ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, έχοντας κερδίσει την μάχη του κέντρου και απείλησαν δύο φορές την εστία της Λίβερπουλ. Αρχικά, ο Φαν Ντάικ έκοψε τελευταία στιγμή στο 52’ πριν ο Λαουτάρο απειλήσει, με την Ίντερ να φτάνει κοντά στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Ντάμφρις έκανε αλλαγή παιχνιδιού, βρίσκοντας στην αντεπίθεση τον Πέρισιτς μέσα στην περιοχή, αλλά η πάσα του δεύτερου για τον Λαουτάρο Μαρ΄τινες ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε.

Ο Κλοπ βλέποντας την ομάδα του να υποφέρει αποφάσισε να κάνει τριπλή αλλαγή. Ο Γερμανός τεχνικός ΄θέλησε με αυτή την κίνηση να δυναμώσει το μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του. Συγκεκριμένα έβγαλε έξω τους Έλιοτ, Μανέ, Φαμπίνιο, και έβαλε μέσα τους Κεϊτά, Ντίας, Χέντερσον.

Οι αλλαγές αυτές λειτούργησαν και σταδιακά η Λίβερπουλ άρχισε να παράγει φάσεις. Ο Ντίας έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει το πρώτο του γκολ με την ομάδα του Μέρσεϊσάιντ. Ο Σκρίνιαρ ήταν αυτός που με προβολή απέτρεψε το να γίνει το 1-0. Το ματς συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μέχρι το 75ο λεπτό. Εκείνη τη στιγμή η Λίβερπουλ είχε ένα κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόμπερτσον. Ο Σκωτσέζος το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι και ο Φιρμίνο με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί. Εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην άμυνα των Ιταλών και έκαναν το 2-0 με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Λίβερπουλ παρά το γεγονός πως δεν υπερείχε στον αγώνα «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς. Στον επαναληπτικό στο Άνφιλντ πηγαίνει χωρίς άγχος και μπορεί να καταστρώνει τα σχέδια για τον επόμενο γύρο.

Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Αυστρία

Η Μπάγερν χρειάστηκε ένα γκολ του Κομάν στο 90′ για να πάρει την ισοπαλία κόντρα στην Σάλτσμπουργκ στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League. Σε μία μέτρια βραδιά η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να φύγει με το 1-1 από την έδρα της Σάλτσμπουργκ και πλέον όλα είναι ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στη Γερμανία.

Οι Βαυαροί προερχόντουσαν από την συντριβή από την Μπόχουμ (4-1) και παρότι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, μπόρεσαν με γκολ του Κομάν στο 90 γλίτωσαν το κάζο από τους Αυστριακούς.

Οι Αυστριακοί στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ της Μπάγερν ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Αντάμου-που πέρασε λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον Οκαφόρ-στο 21΄. Ο Αντεγιέμι με ωραία ενέργεια από τα δεξιά την έσπασε στον Άαρονσον, ο οποίος με τη μία την έδωσε στον Αντάμου που με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Ούλραϊχ, κάνοντας το 1-0.

Οι γηπεδούχοι λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ζήτησαν πέναλτι για παράβαση του Παβάρ στον Αντεγιέμι, ωστόσο μετά από χρήση του VAR δεν δόθηκε τίποτα. Στην επανάληψη, η Μπάγερν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση με τον Κομάν στο 90' ενώ λίγο νωρίτερα ο σκόρερ των Αυστριακών έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα