Bullying σε 13χρονο μαθητή: «Τον έβριζαν, τον χτυπούσαν και τον απείλησαν να μην μιλήσει», λέει ο αδελφός του

Η μητέρα του 13χρονου μαθητή αποκαλύπτει πως ο γιος της είχε μιλήσει σε καθηγητές και στη διευθύντρια για τον εκφοβισμό που δεχόταν.

Ξεσπά η μητέρα του 13χρονου μαθητή από τον Γέρακα που δεχόταν ασφυκτικό bullying και εμφανίστηκε στο σχολείο με αεροβόλο όπλο και πλαστικές σφαίρες.

«Με πειράζει που πήγε με ένα παιχνίδι αεροβόλο και το κάνανε θέμα και μας πήγαν στην αστυνομία. Κι αντί να διώξουν το παιδί που δημιουργούσε το πρόβλημα, θέλανε να διώξουν το παιδί το δικό μου» δήλωσε στο MEGA

η μητέρα του 13χρονου. Παράλληλα τονίζει πώς διευθύντρια και καθηγητές είχαν ενημερωθεί εδώ και καιρό για τον εφιάλτη που βίωνε ο γιος της αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.

«Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να συμβαίνει και να λέει ότι «τα παιδιά είναι παραβατικά το ξέρουμε». Επειδή είναι παραβατικά δηλαδή και το ξέρετε, θα διώξετε το δικό μου παιδί;» λέει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Ο εκφοβισμός συνεχιζόταν, λέει η μητέρα και ο μαθητής ένιωσε πως έπρεπε να προστατευτεί μόνος του. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε κρυφά το αεροβόλο από τον μεγαλύτερο αδελφό του το οποίο και κουβαλούσε μέσα στη σχολική του τσάντα.

«Εγώ θεωρώ ότι το παιδί αυτό δεν είχε πρόθεση να βλάψει κάποιον απλά το έκανε για να προστατέψει τον εαυτό του» αναφέρει συμμαθητής του 13χρονου.

«Με αυτά τα παιδιά έκανε παλιά παρέα και τώρα που σταμάτησαν δεχόταν μπούλινγκ» συμπληρώνει ο συμμαθητής.

Στο διάλειμμα ο 13χρονος έδειχνε το όπλο σε φίλους του, χωρίς όμως να το επιδείξει απειλητικά.

Μόλις η διευθύντρια αντιλήφθηκε ότι ο ανήλικος οπλοφορούσε κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο 13χρονος συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Απείλησαν να τον σκοτώσουν εάν μιλήσει»

Για το bullying που δεχόταν ο 13χρονος μίλησε ο αδερφός του στο LIVE NEWS. Ο ίδιος τον περιγράφει ως ένα άτομο κλειστού χαρακτήρα, που δεν μιλούσε πολύ και αυτός ήταν ο λόγος που οι συμμαθητές του τον κακοποιούσαν.

«Εδώ και έξι μήνες ο μικρός δεχόταν bullying. Είχαμε ενημερωθεί κάποια περιστατικά, είχαμε ενημερώσει τη διεύθυνση του σχολείου, δεν πήραν τα μέτρα που έπρεπε και φτάσαμε τώρα στο περιστατικό αυτό. Εμείς το μάθαμε από την διευθύντρια που ενημέρωσε τους γονείς μου», είπε ο αδερφός του 13χρονου.

«Δεν είχαμε ενημερωθεί για τι και πως. Μας είπε ότι δεχόταν bullying, τον έφτυναν, τον έβριζαν, τον σπρώχνανε και πριν από τρεις ημέρες τον χτύπησαν, τον πλάκωσαν στο ξύλο. Τον απείλησαν πως εάν μιλήσει θα τον περιμένουν απ’ έξω και θα τον σκοτώσουν».

Ο 13χρονος βρήκε το αεροβόλο στον σάκο του αδερφού του και φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα, το πήρε μαζί του στο σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα