Black Monday στην Μάνδρα με κόντρα Δούρου - δασαρχείου για τις ευθύνες

Στα αμέτρητα γρανάζια της γραφειοκρατίας απέδωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου στην Μάνδρα Αττικής, μετά την αποκάλυψη από τον Real FM του εγγράφου του δασαρχείου Αιγάλεω από τον Ιούλιο του 2014 σύμφωνα με το οποίο είχε δοθεί έγκριση για την υλοποίησή του

Στο έγγραφο αυτό με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2014 φαίνεται ότι το δασαρχείο έδωσε το «πράσινο φως» για να υλοποιηθεί το έργο της εκτροπής του χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση του

χειμάρρου Σούρας τα οποία φούσκωσαν και προκάλεσαν τον θάνατο 20 ατόμων.

Με δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό η Ρ. Δούρου αρνήθηκε ότι με το εν λόγω έγγραφο η περιφέρεια μπορούσε να προχωρήσει το έργο και ισχυρίστηκε ότι στο διάστημα που ακολούθησε υπήρξε αλληλογραφία με το δασαρχείο αφού, όπως είπε, εάν πήγαινε χωρίς άδεια ο εργολάβος να αρχίσει εργασίες θα πήγαινε στο αυτόφωτο.

Ακόμα η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι από την πλευρά της δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στο δασαρχείο, παρόλο που εκείνο θα έπρεπε να δώσει την τελικά άδεια που απαιτείται για την έναρξη εργασιών και παρέπεμψε στον εισαγγελέα να αποφανθεί για τα αίτια της τραγωδίας.

Η Ρ. Δούρου επέμεινε πάντως ότι σήμερα απαιτούνται ακόμα χαρτιά από το δασαρχείο διότι χωρίς αυτά κανένας εργολάβος δεν αναλαμβάνει να βάλει μηχανήματα και να ξεκινήσει έργα γνωρίζοντας ότι θα πάει στο αυτόφωρο και κατ επέκταση ούτε η περιφέρεια μπορεί να πληρώνει εργολάβους και να κάθονται περιμένοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα