Big Brother στα σχολεία: Στο κινητό θα βλέπουν οι γονείς τις «κοπάνες» των παιδιών τους

Μέσω κινητού τα ραντεβού των γονέων και εκπαιδευτικών για την ενημέρωση των παιδιών τους, για απουσίες, εκδρομές αλλά και εκδηλώσεις

Με τη βοήθεια εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου, ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως τα στελέχη της εκπαίδευσης με τα οποία συναντήθηκε στη Θράκη το Σάββατο που μας πέρασε. Πρόκειται «για πλήρη ψηφιοποίηση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας», συμπλήρωσε η ίδια.

Αφορά μια νέα πλατφόρμα

(eParents) που, σύμφωνα με τους εισηγητές «στόχο έχει να δώσει στον πολίτη-κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα». Η πλατφόρμα θα υλοποιήσει τις παρακάτω θεματικές:

1. Ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις: Θα αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

2. Δραστηριότητες: Αφορά στο ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

3. Ο μαθητής: Αφορά στην παρακολούθηση των επιδόσεων, της βαθμολογίας, απουσίες, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

4. Η μελέτη: Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

5. Ο καθηγητής: Με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

6. Δίκτυο κηδεμόνων: Με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

7. Ειδικές υπηρεσίες: Όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κ.λπ.

#ΣΧΟΛΕΙΑ #ΑΠΟΥΣΙΕΣ #ΓΟΝΕΙΣ #ΠΑΙΔΙΑ #ΚΙΝΗΤΟ #ΜΑΘΗΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Big Brother,